Welk type chauffeur ben jij?

Langdurig onderzoek naar het gedrag van weggebruikers (uitgevoerd door onderzoeksbureau LSE en bandenfabrikant Goodyear) leverde zeven duidelijke types bestuurder op. De uitkomst is gebaseerd op de manier waarop zij omgaan met hun eigen gevoelens en met het gedrag van andere weggebruikers. Welk type bestuurder ben jij?

De ontwijker

behandelt andere, zich misdragende weggebruikers onpersoonlijk en probeert een confrontatie te voorkomen.

1

De leerkracht

moet er voor zorgen dat andere rijders weten wat ze verkeerd hebben gedaan en verwachten erkenning voor hun pogingen om anderen te onderwijzen.

2

De filosoof

accepteert gemakkelijk wangedrag en probeert dat rationeel uit te leggen. Slaagt er in zijn/haar gevoelens in de auto in bedwang te houden

3

De straffer

wil andere rijders afstraffen voor een mogelijk wangedrag. Kan er op uitdraaien dat hij of zij uit de auto stapt om een andere weggebruiker de les te lezen.

4

Het competitiebeest

moet alle andere rijders aftroeven en is verbolgen wanneer iemand in de weg komt. Hij/zij geeft gas wanneer iemand probeert in te halen of rijdt een gat dicht om te voorkomen dat iemand voor hem/haar komt.

5

De ontsnapper

luistert naar muziek of voert gesprekken via de telefoon om zichzelf af te schermen. Ontsnappers beperken zich tot geselecteerde relaties zodat hij of zij zich niet hoeft te bemoeien met andere weggebruikers. Het is ook een strategie om in de eerste plaats niet gefrustreerd te raken.

6

De betweter

denkt dat hij/zij is omringd door incompetente nietsnutten en verlaagt zich door tegen anderen te schreeuwen terwijl hij/zij zelf veilig in de auto zit.

7
Geef commentaar
comments by Disqus