De 10 belangrijkste automotive innovaties van het decennium zijn...

Het Duitse 'Center of Automotive Management’ (CAM) heeft een lijst uitgebracht met de 100 grootste automotive innovaties van het afgelopen decennium, uit een totaal van ruim 8.000 (!!) onderzochte vernieuwingen. De eerste Duitser staat op de vierde plek, maar VW is met 19 innovaties wel het merk dat het vaakst in de lijst voorkomt. Hier is alvast de enigszins Duits chauvinistische Top 10.

Toyota Mirai

Beetje bizar dat de grootste innovatie van de afgelopen 10 jaar er net ‘nu’ is. De Toyota Mirai: omdat het de eerste in serie gebouwde waterstofauto voor een groot publiek wordt (zou kunnen worden).

Lees meer 1

Tesla

Tesla staat op twee in de lijst die nu al duidelijk door trends gedicteerd wordt. Waarom? Omdat ze dagelijks inzetbare elektrische auto’s maken met een groot rijbereik. Betaalbaarheid was duidelijk geen criterium.

Lees meer 2

Toyota Prius

En meer bepaald de Prius Plug-In Hybrid. Alweer, omdat het als eerste die technologie toegankelijk maakt voor de massa.

Lees meer 3

Disctronic Plus (Mercedes)

Een door Mercedes ontwikkelde technologie dat in de file bijna alle bestuursfuncties overneemt (gas, rem en stuur). Een belangrijke stap op weg naar de zelfrijdende auto.

4

Volkswagen XL1

De Volkswagen XL1 verdient z’n plek in de top 5 omdat hij de zuinigste hybride ter wereld is.

Lees meer 5

Volkswagen Emergency Assist

Dat systeem herkent wanneer de bestuurder in nood is - een hartstilstand bijvoorbeeld - en brengt de auto vervolgens gecontroleerd tot stilstand.

6

Parkeren op afstand (BMW 7-Reeks)

Plaats 7 gaat naar de BMW 7… omdat je hem met een sleutel een parkeerplaats kan inrijden die te smal is om in- of uit te stappen

Lees meer 7

Porsche 918 Spyder

Omdat hij de krachtigste plug-in-hybride ter wereld is.

8

Mercedes S300 BlueHybrid

Omdat hij met z’n gemiddeld verbruik van 4,4l/100km de meest efficiënte hybride in het topsegment is.

9

BMW i3 met carbon versterkt koetswerk

De BMW i3 schopt het tot 10 omwille van z’n lichtgewicht architectuur waarin carbon en met carbon versterkte kunststof het gewicht laag houden.

Lees meer 10
Geef commentaar
comments by Disqus