Top 5 alternatieven voor Back To The Future DeLorean

De DeLorean uit Back To The Future is dé tijdsmachine bij uitstek. Zeker voor filmfans, en het is niet moeilijk om te zien waarom de producers destijds voor de aparte tweezitter met vleugeldeuren kozen. Maar wat als Marty McFly en Dr. Emmet Brown vandaag zo’n machine in elkaar zouden moeten knutselen? Of 10 jaar geleden? Een studie van zuto.com zocht het uit.

BMW i8

Ruim 1 op 3 mensen kiest voor de BMW i8 als de teletijdmachine voor 2015. Hij is elektrisch, dus je moet niet meer in de vuilnisbak rommelen naar radioactief afval en zelfs de deuren zwaaien naar boven open!

Ford GT

Zou je je trip tussen 2000 en 2010 gepland hebben, dan moet je evenmin twijfelen. De Ford GT haalt het daar met net zo’n overweldigende score als de BMW hierboven.

Dodge Viper

De donor-auto bij uitstek voor een aflevering in de nineties is volgens hetzelfde onderzoek de Dodge Viper, maar de meningen zijn iets meer verdeeld.

Lotus Esprit

Dat de DeLorean z’n kroon uit de eighties niet prijsgeeft, is nogal wiedes. Maar winnende auto uit de seventies - deze Lotus Esprit - zou de aluminium auto met vleugeldeuren wel eens het vuur aan de schenen kunnen leggen. Met 35% haalt hij veruit de hoogste score uit de proef, het model hield het uit van ’76 tot ’94 en we weten dat hij ook goed is als duikboot.

En de toekomst?

Voor de lol staat er ook nog een Chevrolet FNR bij, voor het volgende decennium, maar we weten allemaal dat de toekomst andere auto’s oplevert dan gedacht. Ook daarvan is Back To The Future een sprekend voorbeeld.

Geef commentaar
comments by Disqus