Ontdek het beste (en gekste) van SEMA

SEMA in Las Vegas. Dat staat voor Specialty Equipment Market Association en het is in essentie de grootste tuningbeurs ter wereld. Zo groot dat autoconstructeurs over elkaar heen vallen om er indrukwekkende, aparte of gewoonweg gekke creaties te tonen. Dit zijn de beste showmodellen van dit jaar.

Toyota Tonka 4Runner

Over off-road-capaciteiten gesproken. Deze Toyota 4Runner gaat nog (veel) verder. De ophanging is zo maar eventjes 25cm verhoogd. En om ervoor te zorgen dat de stabiliteit helemaal te wensen overlaat, vind je er bovenop onder meer een daktent.

1970 Chevrolet Performance Camaro

Het heet ‘retromodden’. Je neemt de koets van een oude auto (in dit geval een Chevy Camaro uit 1970) en je propt er een hedendaagse aandrijflijn in. In dit geval een 6,2l V8 met compressor uit de Corvette C6. Goed voor 650pk.

Nissan Titan XD Triple Nickle

Een Nissan pickup met een Cummins diesel die 750Nm opwekt speciaal gebouwd om het snelheidsrecord in z’n klasse (de FIA A-III-9-klasse voor de freaks) te breken. Doel: minstens 310km/u).

Scion iA

Toyota stuurde deze speciale iA van submerk Scion naar Las Vegas. Een auto die z’n carrière begon als Mazda 2 sedan en die alleen een indruk nalaat als je er ergens mee tegenaan knalt. Maar nu is hij helemaal ondergedompeld in de ‘cultuur van Los Angeles’.

Kia PacWest Adventure Concept

Een Kia Sorento die doet alsof het een echte stoere terreinwagen is. Wacht even - die dat omwille van alle aanpassingen nu wellicht écht is.

Chevrolet Silverado Kid Rock Concept

Onder de kap zit een gigantische 6,6l Duramax dieselmotor, maar die kan je gewoon uit de catalogus plukken. Al het extra chroom, de striping, de speciale logo’s en de uitlaatpijpen zijn echter speciaal voor SEMA gemaakt.

Kia A10 Optima

Van de Kia Optima gaat je hart normaal gezien niet veel sneller slaan. Maar wat als je er een vierpersoons cabriolet met vier deuren van maakt én er ook nog eens voor zorgt dat die omgekeerd open gaan?

Dodge Challenger GT AWD Concept

De Chrysler Group pakt flink uit op SEMA, onder meer met deze Dodge Challenger GT AWD Concept. Ja, een HEMI-V8 met 520pk én vierwielaandrijving. Dat moet nogal uit de startblokken schieten.

Kia Forte Koup Mud Bugger

Nog een Kia die doet alsof hij stoer is. Deze omgebouwde Kia Forte Koup (ja, Kia denkt dat het cool is om Coupé fout te spellen) ligt onder meer 16cm hoger en rust op 28” terreinbanden, maar hij sleept zich nog steeds alleen aan de voorwielen voort.

Chevrolet Camaro 2016 COPO

Geen Amerikaanse tuningshow is compleet zonder dragracers. Las Vegas staat er dan ook bol van deze dagen. Maar deze is toch wel het lekkerst: de 2016 COPO - daar komt 'ie weer - Camaro. Kopers kunnen kiezen uit tal van mogelijkheden. Bijvoorbeeld een 5.7, 6.2 of 7.0 liter V8. Over behaalde vermogens wordt nogal geheimzinnig gedaan.

Geef commentaar
comments by Disqus