5 goedkope James Bond-cars

Vanaf deze maand komt James Bond in actie in Spectre. Voor de 24ste keer al. Hij bedient er zich van een Aston Martin DB10, terwijl de slechterik van dienst z’n ding doet met een Jaguar C-X75. Auto’s die, zoals zo vaak met Bond-mobielen, duur of ronduit onbetaalbaar zijn. Maar doorheen de afgelopen vijftig jaar filmgeschiedenis bediende de held zich ook van minder exotisch materiaal. Hier zijn 5 Bond-cars die wél goedkoop zijn.

Citroën 2pk

In 1981 blaast de Lotus Esprit van Roger Moore zichzelf op in For Your Eyes Only. Hij kruipt daarom maar achter het stuur van een gele Citroën 2pk voor een achtervolging die even humoristisch als intens hoorde te zijn. Citroën commercialiseerde een speciale 007-reeks van de 2pk die zo goed als onvindbaar is, maar eender welke gele 2pk met rechthoekige koplampjes voldoet voor de nodige Bond-hilariteit.

BMW Z3

In de nineties koos de Britse geheime dienst voor een Duitse auto. Drie prenten op rij bediende Pierce Brosnan zich van een BMW. In Goldeneye was het simpele Z3 die helemaal niets deed. Tegenwoordig kan je die voor geen geld aanschaffen.

BMW 750iL

In 1997 reduceert diezelfde Pierce Brosnan een BMW 750iL tot schroot in een spectaculaire actiescène in een parkeergarage. Bond stuurt de gepantserde Duitse limousine met afstandbediening door de etalage van een verhuurbedrijf. De snufjes moet je natuurlijk laten voor wat ze zijn, maar grote BMW’s van die periode zijn op hun goedkoopst. En je kan je net zo goed bedienen van een andere motor en er de cijfertjes 750iL op kleven. Dat deed BMW immers ook voor de film.

Renault 11

In 1985 belandt Roger Moore in Parijs. Als Bond maakt hij zich daar meester van een Renault 11 taxi. En het resultaat is de meest spectaculaire actiescène van A View to a Kil.

Land Rover Defender

In de openingscène van Skyfall jaagt Bond in een Land Rover Defender op de slechterikken door de straten van Istanbul. En de Defender wordt ook in Spectre weer van stal gehaald. Defenders zijn niet bepaald spotgoedkoop, maar je kan ze achteraf wel zelf van de nodige Bond-achtige snufjes voorzien. Op je eigen tempo. En ze zijn onverwoestbaar. Kijk uit naar een 110 pick-up als je het zo accuraat mogelijk wil hebben.

Geef commentaar
comments by Disqus