Mercedes viert F1-titel met peperdure A45 AMG

Bekijk 4 foto's
Door: BV 26-11-2015

Mercedes is net bekomen van wat een onvoorstelbaar feestje moet geweest zijn. Het bedrijf rijft dit jaar zowel de F1-kroon binnen bij de constructeurs als bij de piloten, met Lewis Hamilton. Reden genoeg voor een speciale uitgave, met groene en zwarte stijelelementen die aan de F1 W06 Hybrid doen denken, gebaseerd op de A45 AMG.

Vele extra’s

Mercedes stampt de A45 voor de gelegenheid propvol uitrusting. Het tikt om te beginnen zo ongeveer elk pakket uit de optielijst van het model aan. Een dynamic-pakket, nachtpakket, exclusief pakket, een specifiek stuurwiel… en dan worden er specifieke 19-duimers, andere stiknaden en sierringen in het interieur (groen), een dakvleugel en de striping aan toegevoegd.

De versnellingsbak werd nog onder handen genomen toen eerder dit jaar de gefacelifte A uit kwam. Die 7-traps-automaat met dubbele koppeling schakelt nu nog sneller. Aan de 380pk en 475Nm sterke 2-liter viercilinder turbomotor en de vierwielaandrijving werd niet geraakt. Je kan er een honderdsprint in 4,2 tellen mee neerzetten.

Wat wel wijzigde was de prijs. Voor minder dan € 65.402 kan je deze A45 AMG Petronas 2015 World Champion Edition niet kopen. Wil je de mat grijze lak, dan is het zelfs € 66.818 (Duitse prijzen).

Geef commentaar
comments by Disqus