De 5 saaiste auto's die je kan kopen

Er zijn goede en er zijn slechte auto’s. Het eerste is uiteraard te verkiezen voor het tweede. Maar voor de liefhebber is er nog een grotere zonde: saai zijn. En dan gaat het vooral om waar je als bestuurder mee te maken krijgt: rijgedrag en interieur. Dit zijn 5 van de saaiste auto’s die je kan kopen volgens deze redactie. Mee eens of juist niet? Reageren kan onderaan dit item.

Toyota Auris Hybrid

Gelukkig voor Toyota is dit een top 5, of er kwamen nog een hoop meer modellen van het merk aan bod. De Japanse gigant maakte van ‘saai’ immers een handelsmerk. Dit had dus net zo goed een Verso of Yaris kunnen zijn. Auris moest ooit het stoffige imago van de Corolla doen vergeten, maar koetswerk, noch interieur of weggedrag laten enige blijvende indruk na. En de hybride is het ergst van al.

Mercedes Citan

Ja, een Citan is een Renault Kangoo met een andere smoel. Maar bij de Fransoos kan je je meteen allerlei frivole avonturen voorstellen, ook al is de rijbeleving weinig beklijvend. Je kan je verhaal zelf schrijven, met wat flair. Kleef er een strenge Duitse smoel op en van die guitigheid blijft niets meer overeind. Het eindresultaat is dan gewoon saai.

Hyundai i20

Hyundai beschouwt Toyota als z’n grote voorbeeld en het mag dan ook niet verrassen dat één van z’n modellen in deze lijst terecht komt. De keuze viel op de i20. Een auto waar, net als andere in deze lijst, niet veel op aan te merken valt. Maar dat mes snijdt iets te veel aan twee kanten en dan wordt het een slaperige boel.

Lexus NX 300h

Het ziet er best speciaal uit, zo’n Lexus NX. En daarom staat hij ook wat lager op deze niet flatterende lijst. Maar omdat hij op generlei wijze rijdt zoals hij eruit ziet, is hij toch present. De prestaties zijn gemiddeld, maar sensatie biedt de NX eigenlijk nooit. In bochten valt hij meteen door de mand en op rechte stukken val je in slaap.

Geef commentaar
comments by Disqus