Dit zijn de concept cars van het Autosalon van Brussel 2016

Van 14 tot 24 januari kan je weer in de Brusselse Heizelpaleizen terecht voor de jaarlijkse automobiele hoogmis. Nog steeds met stip het grootste evenement van het land. We geven een overzicht van wat je absoluut moet gezien hebben. Dit zijn de concept cars.

Audi Prologue Allroad Concept

Audi’s Prologue Allroad volgt op twee eerdere Prologue-concepts. Deze oogt stoerder en heeft een 4,0l V8 + elektromotor aan boord. Goed voor een sprintje in 3,5 seconden. In Paleis 11.

Lees meer 1

Citroën Cactus M

Hij is gebaseerd op de eigenzinnige C4 Cactus, maar je moet er vooral een moderne versie van de Méhari in herkennen. Paleis 4.

Lees meer 2

Honda Civic Tourer - Active Life Concept

Het is nauwelijks meer dan een Honda Civic Tourer. De nieuwe dan wel. Ga naar ‘m kijken voor z’n aparte kleur en de originele kofferindeling. Niet voor de 120pk sterke 1.6l diesel. Paleis 6.

Lees meer 3

Nissan Sway Concept

Futurisme van Nissan. De 4,01m grote Sway is de voorbode voor een nieuw model. Misschien wel een nieuwe Micra. Zie Paleis 4.

Lees meer 4

Peugeot Quartz Concept

Een 500pk sterke volstrekt futuristische SUV. Hybride uiteraard. En met een middenconsole in basaltsteen. Gapen is toegestaan in Paleis 4.

Lees meer 5

Seat Leon Cross Sport

Hij gaat niet in productie. Dat is zeker. Maar je kan in Paleis 11 wel gaan kijken naar ‘designvisie 2020’. De designkenmerken zullen wel terug te vinden zijn op toekomstige Seats.

Lees meer 6

Volkswagen Sport Concept GTE

Gebaseerd op de Passat, maar wellicht een voorbode voor een nieuwe Passat CC. Met 3.0l V6 én twee elektromotoren voor 380pk. In Paleis 11.

Lees meer 7
Geef commentaar
comments by Disqus