10 rally-auto's in opa's racepak

De coolste sportwagens ter wereld maakten ooit reclame voor sigaretten en drank. In die dagen hoefden de sponsors nog niet politiek correct zijn. Wat zou dat vandaag de dag geven, vroeg designer Yasid zich af. Dus stak hij nieuwe auto's in het kostuum van de rallylegenden van weleer. Een smerige S-Klasse, een driftende Alfa, een stoffige Mustang.

Renault Alpine

De heropstanding van het merk Alpine zou nog dit jaar een feit moeten zijn. Waarom er geen rally mee gaan rijden, Renault?

Lees meer

Rolls Royce Wraith

Een Rolls om door het zand en stof te ploeteren? Deze Wraith is wel degelijk geïnspireerd op een Corniche die in de eighties aan Parijs-Dakar deelnam.

Lees meer

Porsche 911

In 1984 bouwde Porsche de 953, de Parijs-Dakar versie van de 911. Zo zou de nieuwste versie eruit zien.

Lees meer

Lancia Delta Integrale

Zou het geen goede zijn als Lancia naar de rally terugkeert met deze moderne incarnatie van de Delta?

Lees meer

Mercedes S-klasse

Een rallyversie van de Mercedes S-klasse? Ja hoor, de Duitsers bouwden een 300SEL begin jaren '70. Onder de artiestennaam 'Red Pig' bestormde hij de Europese racecircuits en haalde zelfs een memorabele tweede plaats tijdens de 24u van Spa-Francorchamps in 1971.

Lees meer

Fiat 500 Abarth

Staat de 500 Abarth niet wonderwel met die extra koplampen gehuld in carbon?

Lees meer

Ford Mustang RS200

Toen Ford in 1984 de wereld van de rally kozen ze er niet voor om een bestaand model te verbouwen maar om een geheel nieuwe auto te ontwikkelen. De oorspronkelijke RS200 had een koetswerk uit composiet, was vierwielaangedreven en kon met gemak gigantische sprongen en gevaarlijk terrein aan. Helaas veranderden de regels en kon de RS200 nooit bewijzen wat hij in zijn mars had.

Lees meer

Audi TT Quattro

Audi oogstte in de jaren '80 veel lof door de vierwielaandrijving in de wereld van de rally te introduceren met de beroemde 'Ur-Quattro ". Audi TT stond al eerder als Sport Quattro op het salon van Genève te blinken. Zou die ook zo van sneeuw houden?

Lees meer

Alfa Romeo Giulia

Deze BMW M3-rivaal bewees eerder z'n troeven al door in 7’39” rond de Nürburgring te rijden. Voor de gelegenheid in de iconische Martini Racing livery.

Lees meer

Volkswagen Touran

Wellicht denk je niet meteen aan een monovolume van Volkswagen als potentiële rallykampioen, maar vergeet niet dat een Touareg de Dakar Rally zowel in 2009 en 2010 won.

Lees meer
Geef commentaar
comments by Disqus