De veiligste auto's van 2015

40 auto's crashte Euro NCAP in 2015 - en daarvan publiceerde de organisatie een ranglijst met de winnaars in de verschillende segmenten. Een overzicht.

Volvo XC 90 (algemene winnaar & Large Off-Road)

Als beste van alle geteste voertuigen kwam de Volvo XC 90 uit de bus. De Zweedse SUV haalde buitengewoon goede punten: 97 procent voor de bescherming van de inzittenden en de volle 100 procent voor de aanwezige hulpsystemen. Uiteraard wint de Volvo ook in zijn eigen segment, dat van de grote SUV's.

Lees meer 1

Mercedes GLC (Small Off-Roader)

De Mercedes GLC haalde tijdens de Euro-NCAP crashtest in december 2015 vijf sterren voor alle categorieën. Hij biedt de inzittenden een bescherming van 95 procent.

Lees meer 2

Mazda MX-5 (Roadster Sport)

De Mazda MX-5 is de winnaar in de categorie Roadster Sport. Noettegenstaande hij slechts vier sterren binnenrijft, maar dit is uitsluitend te wijten aan het feit dat hij een povere 64 procent voor de hulpsystemen ontving - te weinig voor het volledige sterrendom.

Lees meer 3

VW Touran (Small MPV)

De Touran is de primus in zijn klasse. De Wolfsburger kreeg 88 procent voor de bescherming van de inzittenden en zelfs 89 procent voor de bescherming van kinderen. Best belangrijk voor een gezinsauto.

Lees meer 4

Infiniti Q30 (Small Family Car)

Nissans luxemerk heeft zijn instap in het compacte segment niet gemist, althans wat veiligheid betreft. De Q30 heeft alle veiligheidssnufjes aan boord die de Euro NCAP zich wenst, zelfs een actieve motorkap. Voor de bescherming van voetgangers scoorde de compacte Japanse bijgevolg een mooie 91 procent.

Lees meer 5

Jaguar XE (Large Family Car)

De Brit blinkt met 92 procent uit op het gebied van de bescherming van de inzittenden en kreeg ook op alle andere gebieden goede punten. Minpuntje was er omdat het risico op een whiplash achteraan vrij groot is.

Lees meer 6

Ford Galaxy (Large MPV)

De Ford Galaxy (Grote MPV) bestijgt inzijn segment de eerste podiumplaats, met onder meer een mooie 87 procent voor de bescherming van de inzittenden.

Lees meer 7

Honda Jazz (Supermini)

Voor een verrassing zorgt de Honda Jazz. Vijf sterren is voor een kleine auto een geweldig resultaat - de meeste concurrenten moeten zich omwille van een gebrek aan assistentiesystemen met vier sterren tevreden stellen.

Lees meer 8

De veiligste auto's van 2014

Die ontdek je hieronder.

Lees meer 9
Geef commentaar
comments by Disqus