Golf GTI Clubsport kan besteld worden

Bekijk 19 foto's
Door: ADD 21-01-2016

Volkswagen opent in zijn thuisland de orderboeken voor de Golf GTI Clubsport. De speciale editie ter gelegenheid van de 40ste verjaardag van Golf GTI kost er ten minste € 36.450.

265pk (en zelfs even 290pk)

We hadden die Clubsport al gezien als concept car. Uit de tweeliter viercilinder turbomotor wordt 265pk gepuurd, maar dat is slechts het halve verhaal. Als je het gaspedaal tegen het schutbord stampt, forceer je de motor immers om 290pk op te wekken. Voor even, een seconde of 10.

De combinatie is voldoende voor een sprinttijd van 6 seconden als je kiest voor de manuele zesbak. Wil je liever niet zelf schakelen dan laat je het over aan een DSG-automaat. Die doet het nog een tiende sneller. De DSG is ook de zuinigste. 6,7l/100km. Het handgeroerde exemplaar slurpt 2 deciliter extra uit de tank.

Knipoog naar de seventies

Ja kan de Clubsport krijgen met een contrasterend zwart dak, maar het valt op dat VW die optie niet heeft gekozen voor het fotomodel. Daarnaast hebben alle Clubsport-versies ook nog eens agressievere voor- en achterbumpers, andere zijskirts, 18-duims velgen en optionele 19-duimers, donkere LED-achterlichten en een specifieke achtervleugel die wel wat weg heeft van een eendenstaartje. Aan de binnenkant zitten dan weer kuipzetels, badges en specifieke sierlijstjes. Alles wat je verwacht dus. Nog één keer terug naar de buitenkant: daar ontwaar je ook nog een zwarte striping waarvan VW zegt dat het een flinke knipoog is naar de originele Golf GTI uit 1976.

Geef commentaar
comments by Disqus