Audi RS Q3 Performance spant 367 paarden in

Bekijk 16 foto's
Door: BV 04-02-2016

De Audi RS Q3 verscheen ooit op de markt met ‘amper’ 310pk. Maar de vermogenswedloop in het segment noopte Audi er eerder al toe dat op te trekken naar 340pk. Nog altijd niet genoeg? Wel, dan wekt de 2,5l vijfcilinder nu nog meer pk op. 367 stuks terwijl er ook 465Nm wordt losgelaten op de zeventraps-automaat met dubbele koppeling. Hij zal getoond worden op het Autosalon van Genève.

Hoger lager

De prestaties zijn niet min. Je haalt nu 100km/u in 4,4 seconden en je blaast door tot zo maar eventjes 270km/u. En dan nog komt er een begrenzer aan te pas. Die hoeft overigens niet, maar je zal nog eens extra aan de mouw van Audi moeten vegen als je ook die weg wil. Om de stabiliteit van de Q3 wat te verbeteren is de ophanging nog eens met 2cm verlaagd. Beetje bizar voor een SUV, die nu toch echt hoger lager speelt.

Performance

Je moet natuurlijk weer dieper in de buidel tasten als je niet gewoon een RS Q3, maar de sterkste RS Q3 van allemaal wil. Je krijgt dan wel een interieur met speciaal stiksel en wijzerplaatjes en sierlijsten die eruit zien als mat titanium, naast specifieke 20-duimers.

Geef commentaar
comments by Disqus