​Mercedes C-Klasse Cabrio: eerste schets

Vergroot foto
Door: ADD 14-02-2016

Mercedes breidt medio 2016 de C-familie uit, na de sedan, break en coupé volgt de cabrioversie van de C-Klasse. Daarvan krijgen we nu de eerste officiële schets te zien. Op het Autosalon van Genève zal hij voor het eerst echt te zien zijn.

Sportief met soft-top

De cabrio krijgt een stoffen vouwdak en wordt in vergelijking met de vierdeurs wat sportiever. De zijspiegels lijken op het portier te komen en niet in de spiegeldriehoek op de A-stijl. Het kofferdeksel oogt dan weer platter en breder, het achterste gedeelte wordt gewoon van de C-Klasse Coupé overgenomen (die op zijn beurt eigenlijk gewoon de kont van de S-Klasse Coupé overgenomen heeft). Bovendien zal de C-Cabrio (net zoals zijn Coupé-broer) door het gebruik van lichtgewicht materialen op de motorkap en het kofferdeksel ongeveer 20% gewicht besparen.

Onder de kap

De nieuwe cabrio zal het met hetzelfde motorengamma moeten doen als de succesvolle coupé. Je zal dus kunnen kiezen uit een vier- zes of achtcilinder. Bij de benzines gaan die van 156 tot 333pk, de dieselmotoren zijn 163 tot 204 sterk.

Als topmodel komt er een AMG-variant met een vier liter V8 onder de kap met ca. 450pk en 700 Nm trekkracht. Maar daar moeten we wat langer op wachten, wellicht komt die er pas tegen het einde van jaar.

Geef commentaar
comments by Disqus