Dit zijn de 10 slechtste nieuwe auto's die je kan kopen

Het Amerikaanse Consumer Reports - dat je kan vergelijken met ons Test Aankoop - voelt ook zowat alle nieuwe wagens aan de tand. Daaruit komen steevast aan te bevelen auto’s, maar ook modellen die je beter niet koopt. Het bedrijf compileerde per segment een score die onder meer de rijeigenschappen, kostprijs, verbruik, veiligheid en tevredenheid in rekening nam. Dit zijn de nieuwe auto’s die het slechtst scoorden van allemaal.

Mitsubishi Space Star (Mirage) 34/100

Hij heet Mirage, aldaar. Maar bij ons staat hij als Space Star in de catalogus. En het is al lang niet meer de eerste keer dat de kleine Mitsubishi op een lijstje van te mijden auto’s opduikt. Wat er slecht aan is? Wel… zo ongeveer alles.

Fiat 500L 31/100

Als je denkt dat het niet meer erger kan dan de Space Star… think again. De Fiat 500L doet het één segmentje hoger zo mogelijk nog slechter. Afwerking en comfort worden gehekeld, maar ook de betrouwbaarheid is slecht. Daar heb je bij de Mitsubishi tenminste niet over te klagen.

Chrysler 200 51/100

Hierover hoef je je geen zorgen te maken. De Chrysler 200 is immers niet te koop in Europa. Amerikanen die hem kopen zorgen maar beter voor pechbijstand. Geen enkele andere auto blijkt zo onbetrouwbaar. Waar hoort Chrysler tegenwoordig ook weeral bij? Juist ja, Fiat.

Mercedes CLA 53/100

Met de hakken over de sloot, maar nog altijd de slechtste in de premium-compact-klasse: de Mercedes CLA. Ja, het oogt allemaal smakelijk (als je ervan houdt), maar volgens Consumer Reports mist de auto verfijning, scoort hij slecht op klantentevredenheid en betrouwbaarheid en is hij abnormaal duur voor wat hij biedt.

Lincoln MKS 59/100

Fords luxemerk heeft nog wat te leren. De verhouding tussen buiten- en binnenafmetingen zit fout volgens Consumer Reports en de auto mist verfijning. Véél verfijning.

Dodge Journey 45/100

Tot voor kort bij ons ook te krijgen als Fiat Freemont. En volgens Consumer Reports is er niet veel goeds aan. Het interieur is te krap, de afwerking belabberd en je kan maar beter bidden dat je er geen ongeluk mee hebt.

Land Rover Discovery Sport 47/100

Het ganse ‘Discovery Sport’-verhaal kwam uit de mouw van de marketingboys bij Land Rover gekropen omdat Freelander in de VS geen al te beste reputatie heeft. En het gaat ook nu weer niet goed met de opvolger. Onvoldoende comfortabel en met een aandrijflijn die niet verfijnd genoeg is, klinkt het.

Cadillac Escalade 44/100

Staat iemand hiervan te kijken? De Escalade kan niet opboksen tegen de grote premiummerken. Het verbruik is te hoog, het plaatsaanbod nog altijd niet goed genoeg (in vergelijking met de buitenmaten) en hij is te duur.

Chrysler Grand Voyager (Town & Country) 62/100

Bij ons gekend als Grand Voyager en zelfs even te koop als Lancia. Niet eens de slechtste auto uit de lijst, maar onvoldoende comfortabel en onvoldoende veilig volgens Consumer Reports.

Mitsubishi I-MIEV 45/100

Tja… wat te zeggen over de I-MIEV. Dat kleine elektrische autootje verkoopt nergens ter wereld goed. Hij was op vlak van prijs, prestaties en autonomie al voorbijgestreefd toen hij op de markt kwam.

Geef commentaar
comments by Disqus