e-Golf (z)onder stroom in VS

Vergroot foto
Door: ADD 29-03-2016

Het elektrische-offensief van Volkswagen in de Verenigde Staten begint met een sputterende start. De Wolfsburgers willen na het dieselgate-debacle in de toekomst aan de andere kant van de oceaan meer gaan inzetten op elektrische auto's, maar moeten er nu hun e-Golf terugroepen omwille van het risico op stroomuitval. Dat maakte de Amerikaanse toezichthouder NHTSA gisteren bekend. 

Luttele 5.561 auto’s zijn er getroffen. En dat zijn er exact evenveel als er tot op vandaag in de Verenigde Staten van het model verkocht werden. De elektrische Golf is namelijk pas vorig jaar op de Amerikaanse markt geïntroduceerd.

Overgevoelige beveiliging

Het probleem wordt veroorzaakt door een veiligheidsmechanisme dat normaal in geval van overbelasting actief wordt, maar te snel in werking kan treden en zo kan leiden tot het plotseling uitvallen van de elektromotor.

Enkel VS

Europese klanten hoeven zich vooralsnog geen zorgen te maken. Volgens VW kan het probleem zich enkel in de Verenigde Staten voordoen omdat het stroomsysteem er anders is. Een update van de batterijsoftware zou het probleem verhelpen.

Geef commentaar
comments by Disqus