Nieuwe auto's in klassieke racekleuren

De heren bij carwow.co.uk leven zich al te graag eens uit in photoshop. Eerder kregen we van hen al auto’s te zien in de kleuren van de klassieke superhelden als Batman en Superman (linkje onderaan dit item). Ditmaal zijn ze de geschiedenis ingedoken naar de hoogdagen van het British Touring Car Championship BTCC. De kleuren van de meest iconische modellen zijn getransplanteerd naar hun hedendaagse tegenhanger.

Alfa Romeo Giulia

Voorlopig is de Giulia nog altijd toekomstmuziek. Over racen is nog met geen woord gerept. Maar als het even kan, dan graag in deze kleuren. Ze zaten oorspronkelijk op een Alfa Romeo 155.

Ford Mondeo

In 2000 won Alain Menu het BTCC met een geel-blauwe Mondeo. Hij wist de Ford in zes races naar het hoogste ereschavot te sturen.

Mercedes C-Klasse

Deze C verwijst naar de DTM-racers die in zwart en zilver meerdere titels op hun palmares schreven. Met de Mercedes 190.

BMW 3-Reeks

Carwow heeft de drie meest succesvolle Duitsers aan dit BTCC-lijstje toegevoegd (ook al horen ze strict genomen niet in het BTCC thuis). En dan ontbreekt de BMW 3-Reeks ook niet. Ja, een vierdeurs

Audi A4

Laat ons maar meteen de laatste Duitser serveren: de A4. Niet in de kleuren van de DTM, maar zoals hij het BTCC domineerde in 1996. Vierwielaandrijving was wat hem toen ongenaakbaar maakte.

Volvo V90

Volvo gooide best grote ogen toen het met de 850 ging racen. Een break, in een deelnemersveld dat uitsluitend uit berlines bestond. En hij deed het niet eens slecht. De V90 is wel een gigantische break, maar hij staat goed met dezelfde striping.

Renault Megane

Tiens, een tweede break. Ditmaal eentje van Franse origine.

Opel Insignia

De geel-witte kleurencombo van Opel is één van de meest herkenbare. Dat komt omdat de Duitsers die al erg lang zeer consequent toepassen. De Insignia zelf… wel, die is stilaan aan vervanging toe. De auto dateert uit 2008.

Peugeot 508

Tijdens de jaren negentig was de Peugeot 406 een vaste waarde in het BTCC. Deze 508 is een moderne interpretatie. Een opvallende overigens, met z’n goud en groene lakschema.

Honda Civic

Ook deze nieuwe Civic staat nog niet bij de dealer. De basis is dan ook de Concept. Hij is gedipt in de kleurtjes van de Integra Type R van Teeam Halfords. Dat won de competitie in 2006.

Wat als superhelden auto's waren?

Hier vind je nog 10 coole creaties van auto's als superhelden.

Lees meer
Geef commentaar
comments by Disqus