Politie rijdt elke dag 7 auto's in frut

Vergroot foto
Door: ADD 08-04-2016

Elke dag opnieuw vinden er zeven botsingen plaats waarbij politie-auto's betrokken zijn. Dat staat vandaag in De Morgen en Het Laatste Nieuws te lezen. Jan Jambon (N-VA), Minister van Binnenlandse Zaken wil daarom onze agenten laten bijscholen, niet voor het eerst overigens.

Enkel theorie, geen praktijk

Politievakbond VSOA daarentegen vindt dat onvoldoende en eist dat een opleiding defensief rijden geïntegreerd wordt in de basisopleiding. Volgens de VSOA krijgen nieuwe agenten nog steeds louter een theoretische cursus. Waarna ze onmiddellijk met een prioritair voertuig de baan op gestuurd worden. “Gewapend met een simpel rijbewijs B. Dat is eigenlijk niet verantwoord”, aldus de politievakbond.

De cijfers

808 combi’s, motors en anonieme wagens botsten het afgelopen jaar
Open Vld-Kamerlid Luk Van Biesen vroeg enkele cijfers hierover op bij Jambon en daaruit blijkt dat er alleen al bij de federale politie vorig jaar maar liefst 808 combi’s, motors en anonieme wagens botsten. En dat is dus gerekend zonder de ongevallen waarin lokale agenten betrokken raken.

Rekenig tikt aan

Al dat gebots neemt natuurlijk een behoorlijke hap uit de politiekas. Alleen al de ongevallen van de federale agenten leverden in 2015 een rekening van € 1,1 miljoen op.

Geef commentaar
comments by Disqus