De 5 beste auto's om voetgangers mee omver te rijden

Wanneer we zeggen ‘beste’, dan bedoelen we uiteraard waarmee het het minst erg is. Tenminste, volgens de EuroNCAP. Die onafhankelijke veiligheidsorganisatie maakte immers de vijf auto’s bekend die het best scoren op gebied van voetgangersveiligheid. De lijst is het resultaat van een analyse van de resultaten van een frontale impact. Specialisten analyseerden op basis daarvan de risico’s op letsel aan benen, bekken, romp en hoofd.

Mazda MX-5

Jep, een kleine, lage Mazda op 1. Omdat je er gewoon over vliegt? De EuroNCAP scoort het model op 93,3%, meteen de beste waarde van allemaal. Waar je achter de auto terecht komt, is niet hun bekommernis.

1

BMW Z4

Nog een roadster! Deze wordt getrakteerd op een score van 91%.

2

Infiniti Q30

De Q30 heeft een eerder agressief ogende neus, maar die is wel voldoende zacht. De nog jonge Infiniti heeft exact dezelfde score als de Z4: 91%.

3

Volvo V40

De Volvo V40 werd uitgerust met een airbag tegen de voorruit. En die heeft effect. 88% voor voetgangersveiligheid. Alleen: Volvo monteert die airbag inmiddels niet meer.

4

Mazda CX-3

De CX-3 haalt 84% op voetgangersveiligheid. Hoera! Maar hij scoort in het totaal slechts vier sterren (net als de MX-5). De Infiniti en Volvo krijgen ook een globale score van 5 sterren. De BMW Z4 is al behoorlijk oud en strandt op 3 sterren.

5
Geef commentaar
comments by Disqus