Siri, ik wil naar huis

Vergroot foto
Door: BV 14-06-2016

Elektronicagigant Apple heeft een update klaar voor z’n CarPlay-systeem. Dat is de functie die (als de auto wil meewerken en dat doet hij eigenlijk alleen tegen betaling) je navigatiescherm helemaal kan overnemen en je alle - of toch veel - van de functionaliteiten van de iPhone aanbieden. Op een iOS 10 conventie onthulde het Californische bedrijf een nieuwe Maps app die veel extra functionaliteiten naar de auto kan transfereren.

Navigatie zoals het hoort

Het heet turn-by-turn, de manier waarop je navigatiesysteem je instructies geeft. En CarPlay kon dat niet. Tot nu. En er is nog meer. Want ook diensten die rekening houden met de verkeersdrukte zijn er nu aan toegevoegd. Rijkelijk laat, dient gezegd.

Siri, ik wil naar huis

Ja, Siri zal nu slimmer zijn en ook navigatie-gerelateerde instructies kunnen aannemen. Minder van toepassing voor deze rubriek of deze site, maar net zo interessant: Siri is nu ook voor het eerst toegankelijk voor onafhankelijke app-ontwikkelaars. En dat betekent dat je virtuele assistente binnenkort misschien nog wel veel meer kan.

Geef commentaar
comments by Disqus