De 10 lievelingsauto's van Jeremy Clarkson

Voor een column in de Sunday Times heeft Jeremy Clarkson zijn favoriete auto's van het moment gekozen. Daarbij heeft de voormalige Top Gear-presentator zich door zijn emoties laten leiden. In zijn ogen zou een auto bij het instappen een gevoel van geluk moeten teweegbrengen. Als een auto alleen maar dient om van A naar B te rijden, dan kan je volgens de toekomstige Grand Tour-presentator net zo goed met de bus gaan.

Mazda MX-5

De combinatie van lage prijs, grote funfactor en de daarmee samenhangende permanente glimlach maakt de huidige MX-5 erg begeerlijk voor Clarkson. Volgens Jeremy de beste MX-5 die ooit werd gebouwd. De Roadster kan zelfs een depressie genezen - want volgens Clarkson kan je onmogelijk achter het stuur van de MX-5 een slecht humeur hebben.

Lees meer 1

Alfa Romeo 4C Competizione

Clarksons motivering: Hij reed zelden met een ​​auto die zoveel aandacht krijgt, zonder dat het intimiderend wordt. Voor hem is de Alfa 4C is een soort Ferrari-welpje.

Lees meer 2

Mercedes-AMG GT S

In Clarksons ogen is de AMG GT S is een moderne muscle car, quasi de Mustang van Mercedes. Als Jeremy slechts één auto op dit moment zou mogen kiezen, dan zou dat deze zijn.

Lees meer 3

Ford Focus RS

De nieuwe Ford Focus RS herinnert de tv-presentator aan een mix van de Ford Escort RS Cosworth en Nissan GT-R. De 4x4 omschrijft hij als een van de meest innovatieve vierwielaandrijvingen op de markt, en de 350 PS zijn te allen tijde voldoende. Voor Jeremy is het "de Nissan GT-R voor de helft van de prijs".

Lees meer 4

Ford Mustang Fastback 5.0 V8 GT

Vooral in de lijst omdat Ford eindelijk de nieuwe Mustang rechtsgestuurd in de UK aanbiedt. Voor Jezza duidelijk geen sportwagen, maar een muscle car.

Lees meer 5

Volvo XC90 D5 AWD

Clarkson bezat drie XC90 van de vorige generatie. De nieuwe Volvo XC90 is zowel binnen als buiten gegroeid en biedt volgens de voormalige Top Gear-presentator eindelijk genoeg ruimte voor zeven personen. Andere pluspunten: ordelijk interieur en geavanceerde hulpsystemen.

Lees meer 6

Vauxhall /Opel Zafira Tourer

Volgens Jeremy Clarkson "de meest comfortabele auto ter de wereld." Punt.

Lees meer 7

BMW M2

De M2 is het favoriete M-model van Jeremy Clarkson. De sportcoupé is volgens hem niet alleen op rechte stukken behoorlijk snel, maar ook in de bochten en zorgt daarbij voor veel pret.

Lees meer 8

Ferrari 488 GTB

Voor Clarkson ondanks of misschien wel dankzij de turbo een echte Ferrari. Hij rijdt en klinkt als een echte Ferrari en bovenop is het nog eens kinderspel om het onder controle te houden.

Lees meer 9

Lamborghini Aventador

Hoewel de Lamborghini Aventador niet de snelste supercar is en de Italiaan zwaar en groot aanvoelt - zou Clarkson de Aventador boven alle andere supercars verkiezen. Zijn reden? De Aventador is een meester als het gaat om de attitude gaat. Hij klinkt meedogenloos en ziet er onvergelijkbaar goed uit. Daaraan kan volgens de Brit zelfs de McLaren P1 niet tippen.

Lees meer 10
Geef commentaar
comments by Disqus