Corvette ZR1 Convertible heeft meer vleugel dan dak

Vergroot foto
Door: BV 29-11-2017

Een auto voor masochisten, zullen we stellen. Een Corvette, met een 6,2l V8 met supercharger die 766pk en zo maar eventjes 1.000Nm aan koppel opwekt, tot daar. Maar daar vervolgens het dak van achterwege laten?!

Even snel

De dakloze versie wekt nog iets meer vermogen op dan de gesloten telg. En dat komt omdat Corvette de twee eigenlijk gelijkaardige prestaties wil geven. En dat is, wat de topsnelheid betreft, ook gelukt. De open telg trekt door tot 341km/u. Net zo snel als de ZR1 met dak. De extra paarden waren nodig om 27kg meergewicht en een compleet gefnuikte luchtweerstand te compenseren.

Hoe snel de ZR1 Convertible naar 60Mph (96km/u) gaat, is nog niet geweten. Tijdens eerste tests schijnt het model onder de 3 seconden te zijn gebleven, maar officieel cijfermateriaal houdt de fabrikant nog achter de hand.

Vleugel kiezen

Net als de Couppe zal de ZR1 Cabriolet verkrijgbaar zijn met twee aero-kits: Low Wing of High Wing. De eerste geeft een maximale topsnelheid, de laatste meer neerwaartse druk (dus stabiliteit). Tot wel 430 kilogram.

Geef commentaar
comments by Disqus