Dit zijn alle primeurs op het Autosalon van Brussel 2018

Van 13 tot en met 21 januari 2018 gaat de 96ste editie van het Autosalon van Brussel door. In dit overzicht alle Belgische nieuwigheden, Europese primeurs of wereldpremières die je er kan gaan bekijken.

Alfa Romeo

Alfa Romeo bijt de spits af van dit overzicht. En hoe! Met de Stelvio Quadrifoglio die z’n Belgisch debuut beleeft. Met 510pk uit een motor waar Ferrari wat aan heeft zitten kittelen is het de snelste SUV ooit over de Nürburgring.

Lees meer 1

Alpina

Alpina wordt wel eens oneerbiedig een tuner genoemd, maar is het eigenlijk niet. Het bedrijf heeft een constructeursstatus. Je herkent de BMW’s in het uiterlijk, maar Alpina tovert met motoren en onderstel. Voor het eerst te zien: de Alpina D5 Bi-Turbo met 5,5l V8.

Lees meer 2

Alpine

Eén lettertje verschil slechts met hierboven, maar een compleet andere auto. De nieuwe Alpine A110 heeft een 252pk sterke 1,8l centraal in z’n aluminium chassis liggen en is een origineel alternatief voor een Lotus Elise of Porsche Cayman.

Lees meer 3

Aston Martin

Je kan bij Aston Martin niet naast de nieuwe Vantage. Een strakke sportwagen met een Duits hart. De 4-liter V8 onder de kap komt van bij Mercedes-AMG. De Vantage was nog niet eerder in Europa te zien.

Lees meer 4

Audi

Bij Audi het meeste aandacht voor de nieuwe A7 Sportback, naast een A8 en RS 4. Geen van allen was eerder al te zien op het Salon van Brussel. Technologie is er het toverwoord.

Lees meer 5

Bentley

Bentley heeft een nieuwe Continental GT. Voorlopig alleen met een gigantische 6-liter W12 onder de kap, maar er is een V8 op komst.

Lees meer 6

BMW

BMW pakt uit met een hele reeks premières. De X2, die logischerwijze plaatsvat tussen de X1 en X3, zal op veel aandacht kunnen rekenen. De BMW i8 Roadster blinkt er voor het eerst op Europese bodem en van de 2-Serie Active Tourer en Gran Tourer zal je er in wereldprimeur de opfrisbeurt ontdekken

Lees meer 7

Bugatti

Met een prijskaartje van € 2,5 miljoen is de Chiron zonder twijfel de duurste auto op het salon. En het is één van de meest spectaculaire.

Lees meer 8

Citroën

Citroën nam de C4 Cactus onder handen. En geen klein beetje. Het model is nauwelijks nog herkenbaar. Het is de eerste auto die kan profiteren van de nieuwe dempers die het merk ontwikkelde. Veercomfort als weleer en een flinke dosis originaliteit.

Lees meer 9

Dacia

Dacia vernieuwde onlangs nog zowat z’n volledige gamma. Facelifts, allemaal. Maar de erg succesvolle Duster, die is bijna helemaal nieuw. Z’n scherpe prijs bleef hetzelfde, maar uitstraling, comfort en snufjes… het steekt allemaal een tandje bij.

Lees meer 10

DS

Ja, DS. Het submerk van Citroën eist een eigen hoekje op. De DS 7 Crossback moet premiumklanten verleiden.

Lees meer 11

Ferrari

De Portofino lost de California T af. Een cabriolet met een stalen klapdak die sensatie wil bieden zonder al te veel aan het gebruiksgemak te tornen.

Lees meer 12

Ford

Bij Ford moet je je ogen gaan uitstaren aan de Ford GT. En als het wat toegankelijker mag, reserveer je best wat aandacht voor de monovolumes Tourneo Courier en Tourneo Connect. Ook vernieuwd is de compacte Ecosport.

Lees meer 13

Hyundai

Hyundai richt de spots op het Autosalon van Brussel in de eerste plaats op de Kona. Compacte SUV’s zijn dé rage van het moment en de verwachtingen voor de origineel gelijnde Kona zijn dan ook hooggespannen.

Lees meer 14

Jaguar

Het Britse premiummerk spreidt z’n vleugels. Na de succesvolle F-Pace, wordt begin dit jaar een nog compactere SUV aan het gamma toegevoegd. Die heet E-Pace en zie je er voor het eerst op Belgische bodem.

Lees meer 15

Jeep

Jeep heeft een nieuwe Compass klaar. Daarmee wil het Amerikaanse merk van twee walletjes eten. Met een stilistisch up-to-date uiterlijk wil het merk meezeilen op de actuele SUV-hype, maar de Compass moet ook wat meer kunnen. Vooral in de Trailhawk-uitvoering.

Lees meer 16

Lamborghini

Als het geen Belgische primeur zou zijn, dan zou de Aventador S LP740-4 Roadster nog altijd op een hoop aandacht kunnen rekenen. Nu is hij ook nog eens voor het eerst bij ons te zien.

Lees meer 17

Land Rover

Bij Land Rover kan je voor het eerst naar de Velar gaan kijken. Die zit tussen de nog steeds erg succesvolle Evoque en Range Rover Sport in. Naast die hooggeschouderde trendy verschijning kan je er ook gaan kijken naar de Discovery SVX. Onder de kap een 5-liter V8 met 525pk en voorzien van accessoires die hem op het terrein onoverwinnelijk moeten maken.

Lees meer 18

Lexus

Lexus presenteert in Brussel de LS. Nog groter dan zijn voorganger en met een vormgeving die je maar moeilijk kan negeren. Daarnaast ook een opgefriste Lexus NX en de al behoorlijk oude compacte CT 200h die nog maar eens werd opgefrist.

Lees meer 19

Mercedes

Bij Mercedes vind je de Europese première van de nieuwe CLS. Generatie drie alweer. Het model gaat vanaf nu zonder shooting brake door het leven. Die staat niet langer op de planning. De X-Klasse, Mercedes eerste echte pickup, kan je er ook voor het eerst ontdekken.

Lees meer 20

Mini

Bij Mini vinden we een heuse wereldprimeur. De hatch wordt immers opgefrist aan zowel de binnen- als de buitenkant. En die debuteert in Brussel. Ook leuk om zien: de kleine Mini Electric Concept. Een voorbode op een productiemodel dat in 2019 klaar moet zijn.

Lees meer 21

Mitsubishi

Mitsubishi presenteert in Brussel de Eclipse Cross. Wie zich de Eclipse nog herinnert van vroeger, vergeet best even alles. Het is geen sportwagen, maar een SUV wiens designer enkele dynamische potlootvegen toevoegde aan een inmiddels traditioneel recept.

Lees meer 22

Nissan

De premières bij Nissan zijn elektrisch. Er is de nieuwe Leaf die nu belooft bijna 400km ver te kunnen rijden tussen laadbeurten. En er is de e-NV200/Evalia die eveneens elektrisch z’n ding doet.

Lees meer 23

Opel

Opel heeft er een bewogen jaar opzitten. Het veranderde van eigenaar én het lanceerde een hele hoop nieuwigheden. Je kan onder meer de Crossland X, Grandland X en de nieuwe Insignia gaan besnuffelen.

Lees meer 24

Peugeot

Peugeot pakt in Brussel uit met de Instinct. Een concept car die z’n bestuurder de nodige sensaties moet bezorgen, als hij daar tenminste om vraagt. Hij kan ook zelf z’n plan trekken. Enkele lijnen op deze futuristische showstopper zie je binnenkort wellicht op seriemodellen.

Lees meer 25

Porsche

Porsche heeft niet één maar twee Europese primeurs te pakken voor Brussel. Beiden zijn varianten op bestaande modellen. In het 911-aanbod kan je gaan kijken naar de 911 Carrera T. Mag het wat kleiner zijn dan is er de 718 GTS. Die bestaat als Boxster of als Cayman, maar het is die laatste die je kan gaan betasten.

Lees meer 26

Renault

Bij de Fransen is de Mégane het grootste nieuws. De R.S.-versie weliswaar. Met onder de kap een 1,8l (dezelfde als bij de Alpine) met 280pk en vierwielbesturing. Stuurpret gegarandeerd. Je kan er ook de Symbioz gaan bekijken. Die zelfrijdende concept car wil deel uitmaken van je woning.

Lees meer 27

Seat

Seat is één van de vele merken die uitpakt met een nieuwe SUV. Een kleintje hier. De Arona.

Lees meer 28

SsangYong

Bij het derde Koreaanse automerk op de Belgische markt gaat nogal wat aandacht uit naar de nieuwe Rexton. Die is robuust gebouwd, biedt desgewenst plaats aan zeven inzittenden en heeft een prijs die behoorlijk scherp is.

Lees meer 29

Suzuki

Suzuki toont in Brussel de nieuwe Swift Sport. Minder dan een ton en 140pk onder het gaspedaal.

Lees meer 30

Toyota

Geen hybride als nieuwigheid bij Toyota, maar een traditionele terreinwagen. De Land Cruiser is een fenomeen en hij is voor modeljaar 2018 grondig bijgetimmerd. Onder de kap zit een 1,8l viercilinder diesel met 177pk. Belgische première.

Lees meer 31

Volkswagen

De Duitse gigant heeft er een druk jaar opzitten. Het introduceerde het afgelopen jaar drie nieuwigheden die allemaal in een belangrijk marktdeel opereren. De T-Roc is een compacte SUV, de Polo onderging een generatiewissel en is nu volwassener dan ooit tevoren en de Tiguan Allspace biedt in het middenklasse-SUV-segment de mogelijkheid om een derde zitrij aan te vinken.

Lees meer 32

Volvo

Volvo pakt in Brussel uit, al was het maar omdat z’n primeur in Gent van de band loopt. De XC40 is de nieuwe middenklasse SUV van het merk. Dat wordt een verkoopskanon.

Lees meer 33
Geef commentaar
comments by Disqus