Porsche investeert 6 miljard in elektrische modellen

Vergroot foto
Door: BV 05-02-2018

Ergens in de loop van volgend jaar moet de productieversie van de Porsche Mission E realiteit zijn. Dat wordt de eerste elektrische Porsche van het moderne tijdperk. Maar het wordt zeker en vast niet de laatste. Porsche kondigt vandaag aan dat het nog eens € 6 miljard zal investeren in elektro-mobiliteit.

Geen nichemerk

Een half miljard gaat naar de ontwikkeling van bovenstaande Mission E én - cruciaal - afgeleide modellen waarvan nog niet eerder sprake was. Maar er wordt ook een hele hoop geld tegen de ontwikkeling van onder meer plug-in-hybrides gegooid. Die stap is onvermijdelijk gezien Porsche te veel voertuigen produceert om als nicheconstructeur aanzien te worden. Terwijl autobouwers met een laag productievolume kunnen profiteren van uitzonderingsmaatregelen, moet deze Duitse sportwagen- en SUV-fabrikant aan dezelfde eisen voldoen als eender welke andere volumemerk. Daarin kruipt op korte termijn een extra miljard.

Infrastructuur

Om dat allemaal mogelijk te maken moet Porsche ook investeren in nieuwe technologie, slimme mobiliteit en een laadinfrastructuur. En z’n fabrieken moeten aangepast worden. Zo wordt de fabriek in Zuffenhausen uitgebreid met een nieuwe laklijn en een assemblagelijn specifiek voor elektrische voertuigen.

Geef commentaar
comments by Disqus