Toyota heeft nieuwe RAV-4

Bekijk 7 foto's
Door: BV 28-03-2018

De eerste Toyota RAV-4, een auto die wel eens aan de wieg van het SUV-segment zou kunnen staan, was een originele frisse verschijning. Maar sinds die tijd was er heel wat water bij de wijn geraakt. De nieuwe RAV-4 wil nu toch weer spannender en origineler voor de dag komen.

Hoekig

De Japanners bedachten een RAV-4 die qua maatvoering erg dicht in de buurt blijft van de uittredende generatie. Een fractie langer en op een wielbasis die slechts 3cm langer is dan voorheen, met kortere voor- en achteroverhangen en een groter bagageruim. Maar ook met een hoekiger lijnenspel waarvoor de Toyota FT-AC model stond.

Nieuw platform

Hij staat op een nieuw platform en zal gebruik maken van de jongste generatie Toyota-motoren. Daarbij zijn geen diesels meer, maar wel een 2-liter benzine en een hybride die wordt gecombineerd met een 2,5l. Meer souplesse en een lager gebruik is wat Toyota belooft.

Begin 2019

Je merkt niet alleen aan het ontbreken van een dieselmotor (nog steeds goed voor ongeveer de helft van de Europese verkopen in dit segment) dat Toyota geen al te hoge pet opheeft met het Oude Continent. Het zijn ook de Amerikanen die voorrang krijgen bij de lancering. Daar zal de auto dit jaar al te koop zijn. Pas begin 2019 worden wij bediend.

Geef commentaar
comments by Disqus