Ook Track Pack voor McLaren 570S Spider

Bekijk 4 foto's
Door: BV 03-04-2018

Volgens de fabrikant uit Woking wordt meer dan 10% van de McLaren 570S verkocht mét Track Pack. Dat is sinds vorig jaar verkrijgbaar op de gesloten versie van sportauto. Voldoende reden om ook de dakloze telg met zo’n pakket in de catalogus te parkeren.

Minder gewicht want meer carbon

McLaren gebruikt een beproefd ingrediënt om het gewicht naar omlaag te halen: carbon. Het wordt onder meer gebruikt voor de kuipzetels, het stuur, de bekleding van de portieren en de middentunnel. De zetels alleen vertegenwoordigen een besparing van 13kg. Ultralichte velgen met tien spaken doen er ook nog eens 15kg van af. Leder vervangen door Alcantara helpt ook. In het totaal gaat er 33kg op de schop terwijl het geluid aandikt en het uiterlijk een tikkeltje agressiever wordt.

Wat verandert er niet?

De 3,8l V8 biturbo met 570pk blijft gewoon zoals hij is. En dat geldt ook voor de afstelling van de ophanging bijvoorbeeld. De Britten zijn dan ook van mening dat de 570S Spider met Track Pack net zo bruikbaar is als die zonder.

De prijs van het pakket bedraagt iets meer dan € 19.000. Dat is per kg nog steeds minder dan het Weisssach-pakket voor de Porsche 911 GT3 RS.

Geef commentaar
comments by Disqus