De 5 coolste auto's om je kids mee naar school te brengen

In september trekken heel wat ouders weer met hun kinderen naar de schoolpoort. Voor gespecialiseerde dataverwerker HPI voldoende reden om uit te vissen met welke nieuwe auto’s je daar het meeste respect oogst. Dit is de top vijf.

Jaguar F-Pace

Natuurlijk is het een SUV. Zonder echte ploetercapaciteiten, maar met ruimte voor koters is de modegril van de jongste 10 jaar natuurlijk bij uitstek geschikt voor een potje status-werven aan de schoolpoort. En volgens HPI is het de F-Pace is het doet.

1

Land Rover Range Rover Evoque

Lange tijd was het de Range Rover Evoque waarmee je het beste ‘school gate cred’ mee verzamelde. Maar kijk, de Evoque wordt al wat ouder en terwijl Land Rover timmert aan een opvolger moet het model zich tevreden stellen met een tweede plaats.

2

Volkswagen Tiguan

De VW Tiguan van de eerste generatie was net te kleinburgerlijk om z’n weg naar een top 5 te vinden. Maar de nieuweling heeft wat meer bling en pakt uit met meer centimeters in elke richting. En nu kan het wel.

3

Audi TT

Noem het maar de vreemde eend in de bijt. De Audi TT. Het is echter één van de weinige auto’s in z’n segment waar twee kinderzitjes in passen. En als de kinderen wat groter worden, vinden ze het ook minder erg om uit een sportieve auto te komen.

4

BMW X1

Volgend jaar is de X1 wellicht uit de lijst gekeild door de BMW X2. Maar daarvan rijden er nu nog niet genoeg rond. De kleinste cross-over van het Duitse premiummerk sluit de lijst af. Voorwielaandrijving en een dwars opgestelde motor? Daar liggen ze aan de schoolpoort niet wakker van.

5
Geef commentaar
comments by Disqus