Citroën Jumper Biker Solution combineert kamperen en motorrijden

Bekijk 11 foto's
Door: BV 19-08-2018

Passie en vakantie. Dat is niet voor iedereen altijd even makkelijk combineerbaar. Reizen in een caravan of kamperen en net zo graat met de motor op stap gaan bijvoorbeeld. Een moeilijke combinatie. Maar je hebt geluk. Citroën lanceert een nieuwe hoge camper die tegelijk ook dienst doet als garage voor twee motorfietsen.

Citroën Jumper Biker Solution

Citroën maakt het wat naamgeving betreft alleszins al niet erg moeilijk. Achteraan is een railsysteem geïntegreerd dat het mogelijk maakt om twee motorfietsen te laden. Een elektrische lier zorgt dat dat met gemak kan gebeuren.

Als de motorfietsen binnen zijn, verlies jenatuurlijk interieurruimte. Maar je kan nog steeds normaal bewegen. Zonder de motorfietsen heb je wel twee man extra te slapen leggen. Met de motorfietsen aan boord is alleen het dubbele bed bovenop de cabine nog beschikbaar.

Alleen lang chassis

De Jumper met motorfietsen (niet meegeleverd) is er alleen in combinatie met het lange chassis en de 160pk sterke BlueHDi dieselmotor. L3H2, is dat in de normale bestelconfiguratie. Je kan die ook krijgen zonder het uitklapbare dak. Dan wordt de hoogte (in gesloten toestand) beperkt van 2,76 naar 2,52m.

Regelijk geprijsd

In Duitsland is de Biker Jumper Solution al verkrijgbaar vanaf € 45.600. Een best redelijke prijs als je weet dat een Volkswagen California er een vanafprijs van € 44.000 kent. En die is gevoelig kleiner.