BMW: eerste blik op gigantische X7

Vergroot foto
Door: BV 15-10-2018

BMW komt met een SUV boven de X5 en X6. Dat is al lang geen nieuws meer. Maar de definitieve vorm van deze concept kregen we nog niet te zien. Dat is voor volgende maand, op het Autosalon van Los Angeles. Toepasselijk, de première in het land van ‘big is beautiful’.

Eerste teaser

Vorig jaar kregen we de Concept X7 iPerformance te zien. En zelfs deze eerste teaser bevestigt wat we eigenlijk al wisten: de gigantische grille blijft. En ook de smalle koplampen zijn gebleven. We verwachten evenmin dat BMW aan de flanken of de staart van de concept grote wijzigingen heeft aangebracht. Daardoor voldoet deze BMW alvast niet aan het beeld van een klassieke schoonheid. Wellicht omdat hij vooral zal verkocht worden in landen die wel erg ver van Griekenland - de bakermat voor die klassieke definitie van schoonheid - liggen. De VS, Azië en het Midden-Oosten worden geviseerd.

Weten we al iets over de motoren?

Wie een X7 wil zal in eerste instantie kunnen kiezen uit een 3-liter zes-in-lijn met 335pk en een 4,4l V8 met 456pk. Er wordt ook aan enkele dieselversies en een plug-in-hybrid verwacht. Voor enkele markten is dat nu eenmaal noodzaak. Enderzijds wordt ook nu al gesproken over M-versies. Eén op diesel met 394pk (uit een 3-liter met vier turbo’s) en eentje waarvan bovenstaande achtcilinder is opgekitteld tot 520pk.

Productie reeds gestart

De productie van de X7 ging al van start. Het is de vestiging van het merk in het Amerikaanse Spartanburg (South Carolina) die daarvoor instaat. Die fabriek bouwt het gros van de SUVs voor het Duitse merk.

Geef commentaar
comments by Disqus