Porsche racewagentransporter is inspiratie

Bekijk 6 foto's
Door: BV 15-10-2018

Wie zich bezighoudt met racen, heeft niet alleen oog voor de bolides die om ter snelst over het circuit denderen. Ook de accommodatie er rond spreekt tot de verbeelding. De topteams stampen hun peperdure racers immers niet op een ordinaire autotransporter. Nee - de vrachtwagens of omgebouwde bussen die daarvoor worden gebruikt, zijn juweeltjes op zich. Enkele daarvan werden zelfs al legendarisch. Deze blauwe transporter die Mercedes ooit bouwde voor z’n Gullwing SL, bijvoorbeeld.

Volkswagen transporter voor Porsche

Het raceteam van Porsche, dat al sinds halverwege vorige eeuw actief is, laat zich ook altijd opmerken met z’n transporters. Vooral de Mercedessen die het ervoor gebruikte in de jaren zestig zijn iconisch. Er resideert er zelfs eentje in het Porsche-museum, al staat die niet altijd tentoon. Porsche zet Mercedes niet al te vaak in de kijker om voor de hand liggende redenen, maar bij echt relevante tentoonstellingen wordt hij wel degelijk afgestoft.

Virtueel

De Russische photoshoptekenaar Igor Shitikov, vindt dat Porsche opnieuw moet uitpakken met een transporter voor het nieuwe tijdperk. Geen Mercedes natuurlijk, maar een Volkswagen. Dan blijft alles netjes binnen de groep. Hij gebruikte de I.D. Buzz naar verluidt als inspiratie, al zit er ook nog steeds flink wat van bovenstaande Mercedes in. Achterin passen erg netjes twee racers. Natuurlijk is er geen schijn van kans dat deze ooit door de grenzen van het virtuele rijk beukt. Anderzijds weet je maar nooit dat iemand bij het sportwagenmerk zelf door deze afbeeldingen geïnspireerd raakt.

Geef commentaar
comments by Disqus