Scala is nieuwe naam opvolger Skoda Rapid

Vergroot foto
Door: BV 15-10-2018

Er rommelt wat bij Skoda. De Tsjechische Volkswagen-dochter is immers ontevreden met de opbouw van z’n gamma. Dat wordt daarom herschikt. Het merk lijkt op te willen schuiven naar de kern van de markt. Daar is de concurrentie natuurlijk wel heviger, maar er valt ook meer te rapen.

Ter vervanging van Skoda Rapid?

Het heeft er alle schijn van dat de Rapid het slachtoffer wordt van die sanering. Dat model bestaat momenteel als sedan en als Sportback. Voor een vierdeurs haalt West-Europa de neus op en de Sportback viel met z’n kruising tussen een break en een vijfdeurs, ook in een te enge niche.

Een vijfdeurs moet de verkoop verder de hoogte in stuwen. Het is nauwelijks enkele weken geleden dat Skoda er op het Autosalon van Parijs een voorproefje van liet zien (deze Vision RS Concept). En er wordt vaart gemaakt met een marktintroductie, schijnbaar ter vervanging van de Rapid, al valt dat nergens in de communicatie van de constructeur zo expliciet te lezen.

Nieuwe naam

In elk geval komt het nieuwe productiemodel, waar ook reeds de eerste teaser van achter de kiezen kregen, onder een nieuwe naam in het gamma. Die hebben de Tsjechen vandaag bekendgemaakt. Scala is waar hij naar zal luisteren. Latijns voor trap of ladder.

De informatie gaat gepaard met nog één ander detail dat het merk nu reeds kenbaar wil maken: het logo dat traditioneel plaatsneemt in het midden van de kofferklep wordt vervangen door de letters SKODA. Dat doen met hetzij de merknaam (zoals bij Land Rover), hetzij de modelnaam (zoals bij deze Renault Talisman) is de jongste jaren een trend.

Geef commentaar
comments by Disqus