Ferrari-stijl past op SUV

Vergroot foto
Door: BV 15-10-2018

Ooit scheelde het niet veel of er was al een Ferrari SUV. Of op z’n minst een crossover. Die koetswerkstijl werd overwogen voor de vierwielaangedreven Ferrari FF. Er zijn zelfs foto’s van een prototype (zie hier). Toen besloten de Italianen om die weg toch maar niet in te slaan. Uitstel, geen afstel, zal blijken. Want een inmiddels werkt Ferrari wel degelijk aan een SUV. De liefhebber zal het moeten slikken.

Lamborghini achterna

Ferrari vindt wellicht dat het geen keuze heeft. De Lamborghini Urus, weet je wel? Die noopt Maranallo niet tot een antwoordt, louter omdat hij bestaat, maar wel om wat de steltloper uit Bolognese vertegenwoordigen zal op vlak van omzet. Wellicht is 1 Lambo op 2 straks een Urus.

Ferrari Purosangue

Voor de Ferrari SUV circuleert al een naam: Purosangue. Volbloed. Alsof het merk op die manier al kritiek wil counteren. Hij zal snel zijn. En wellicht wordt het een hybride. Maar hoe hij eruit zal zien is nog lang niet duidelijk. Lamborghini bleek wonderwel in staat z’n karakteristieke saus over een SUV te gieten. Sterker nog - het zou zelfs niet misstaan op een kleine hatchback. Ferrari moet nu hetzelfde doen. Dat die klus realiseerbaar zou moeten zijn, blijkt uit deze afbeelding. Die is niet gemaakt door een professionele auto-ontwerper, maar illustreert niettemin dat enkele typische kenmerken van producten van het bedrijf (onder meer de Ferrari 488 diende ter inspiratie) naar een crossover te transplanteren zijn. Maar of de liefhebber nu opgelucht ademhaalt?

Geef commentaar
comments by Disqus