Vandoorne krijgt asiel in Formule E

Vergroot foto
Door: BV 16-10-2018

Mensen die het kunnen weten, zeggen dat onze Landgenoot Stoffel Vandoorne een flink potje kan sturen. Goed genoeg om het te maken in de Formule 1. Het zijn andere zaken die tegenzitten. De chequeboek, connecties en het materieel. De 26-jarige piloot klom dan wel op door de Formule Renault en Formule 2, maar in de koningsklasse van de autosport, kon hij geen succes boeken.

Gouden kans?

Het debuut van Vandoorne was veelbelovend. In 2016 kon hij invallen voor een geblesseerde Fernando Alonso bij McLaren en hij maakte zich niet meteen compleet belachelijk. Maar zonder podium en met slechts een handvol punten op zak, is duidelijk dat Vandoorne zijn kans niet kon verzilveren. Hij wordt vervangen door Lando Norris.

Nieuwe carrière in Formule E

Vandoorne verdwijnt evenwel niet van het scherm. Hij maakt de overstap naar Formule E. De elektrisch aangedreven bolides worden er niet zelden bestuurd door iemand met F1-ervaring. Dat geldt er voor precies een derde van het veld. Stoffel werd getekend door HWA Racelab. Aan de race-auto zelf is nog werk. Vandoorne en zijn nieuwe partner Gary Paffett (ook een ex-McLaren-coureur) kunnen de ontwikkeling nog bijsturen. Het doel is om zo snel mogelijk competitief te worden en een goede indruk te maken.

Seizoen in F1 verder afwerken

Deze week gaat Vandoorne in Valencia met z’n Formule E testen, voor hij naar Austin vliegt voor de GP F1 van America.

Geef commentaar
comments by Disqus