Bugatti Chiron kan apocalyps doorstaan

Vergroot foto
Door: BV 16-10-2018

Aanschouw je een Bugatti Chiron, dan besluipt je wellicht niet meteen de drang om daar de gebaande wegen mee te verlaten. Tegen een onfatsoenlijke snelheid een biljartvlak lint zwart asfalt onder de voorsplitter laten verdwijnen, ja dat wel. En toch lijken er mensen te willen weten hoe een terrein- en plaats van asfaltverslindende Chiron eruit zou zien. Rain Prisk, die flink met een computer uit de voeten kan, zorgt ervoor dat je niet langer alleen van je fantasie afhankelijk bent.

Vierwielaandrijving, nu met terreinophanging

Vierwielaandrijving heeft de Chiron al. Maar er moest flink in de koets gehakt worden om er een ophanging en rubber onder te krijgen die putten en bulten kan slikken als geen andere. Een winch biedt soelaas, mocht je je in je verbeelding toch vast rijden.

En wat met extra brandstof?

De bagagedrager is wellicht het belangrijkste accessoire. Het loopt immers niet over met de laadcapaciteit van zo’n Chiron. De designer is wel optimistisch. Op het dak zit zo te zien geen extra brandstof. Als je weet dat een Chiron onder volle belasting in minder dan 20 minuten z’n tank helemaal leeg rijdt

Meer te zien

Rain Prisk is met de Chiron niet aan z’n proefstuk toe. Op z’n Facebook-pagina staat bijvoorbeeld ook een opgeruigde Ford GT40, naast een selectie voertuigen waarvan de vrije hoogte niet groter werd, maar juist afnam. Heb je de Chiron liever zoals hij uit de fabriek rolt? Kijk dan gerust even naar wat we er hier allemaal over te vertellen hadden.

Geef commentaar
comments by Disqus