Stingray Corvette-styling bovenop Mazda MX-5

Bekijk 5 foto's
Door: BV 16-10-2018

Wanneer de Japanners gek doen, is het écht gek. Kijk maar eens naar Mitsuoka. Dat bedrijf levert alternatieve versies van een reeks bestaande modellen. Vaak geïnspireerd op klassieke Europese designs. Deze Viewt Mk3 bijvoorbeeld. Overduidelijk gebaseerd is op de Jaguar Mark II, maar onderhuids een Nissan Micra. Of de Himiko, die eruit ziet als een Morgan en de Mazda MX-5 als basis heeft.

Stingray achterna

Zegt die ingetogen Britse stijl je minder dan het extraverte karakter van een Amerikaan? Geen nood, nu is er ook de Rock Star. Die leent heel wat stijlelementen bij de Corvette Stingray. Niet de moderne uit 2013, maar de klassieker die in 1963 werd geïntroduceerd. Ook deze staat bovenop de kleine roadster van Mazda.

Retro-vormgeving

Aan het interieur vertimmert Mitsuoka niet al te veel. Het dashboard, instrumentarium, stuur en zetels worden eigenlijk gewoon overgenomen. Je kan hooguit kiezen voor een andere aankleding. Maar het koetswerk is bijna helemaal nieuw. Alleen de deuren en spiegelhuizen, de voorruitframe en het cabriodak (dat vanzelfsprekend nog gewoon dicht kan) zijn overgenomen. Er is een nieuwe motorkap met koelsleuven, er zijn chromen bumpers en natuurlijk zijn er ronde achterlichten.

Bescheiden vermogen, dito prijs

De Corvette werd destijds geleverd met een 5,3l V8. Uitstootnormen waren er toen nog niet, dus er waren best krachtige versies van. Tot wel 365pk wekte die op. Dergelijk vermogen moet je van Mazda niet verwachten. Onder de kap zit een bescheiden 1,5l die 130pk levert. Maar economisch is het dan weer wel. De prijs, in Japan tenminste, is ook niet té gek. Je kan er deze namaak-Vette kopen vanaf € 36.202.

Geef commentaar
comments by Disqus