De nieuwe BMW net-niet-M3

Bekijk 12 foto's
Door: BV 15-11-2018

De nieuwe BMW 3-Reeks hebben we al achter de kiezen (details hier). Er wordt inmiddels al reikhalzend uitgekeken naar wat de nieuwe M3 in petto zal hebben. We horen fluisteren dat er - eindelijk - wel eens een break-variant van zou kunnen komen, terwijl er gewed wordt op een vermogen van 450pk. Tot het zover is, is er echter dit: de M340i. Net geen M3.

Best snel

Met een vermogen van 374pk doet de zes-in-lijn met dubbel turbo’s het immers niet slecht. En het koppel klom van 450Nm (bij z’n voorganger) naar 500Nm. Je ziet van ver dat de prestaties niet teleur zullen stellen.

Sprinten naar 100km/u verloopt met de nieuwe M340i, standaard voorzien van xDrive-vierwielaandrijving, in 4,4 seconden. De laatste M3-generatie deed dat slechts drie tiende sneller. Als topsnelheid wordt 250 km/u opgegeven. Hij kan harder natuurlijk, maar een begrenzer voorkomt dat.

De letter M

De letter ‘M’ wordt door BMW in de naam gezet om die afdeling zich heeft bemoeit met de afstelling. En natuurlijk zijn in- en exterieur volgehangen met M Performance Parts. Een sportonderstel en een slim differentieel zijn er eveneens steeds. En niet alleen de veren werden straffer, ook de remmen zijn verder aangescherpt.

Nog veel geduld

Die BMW M340i xDrive, om de naam even helemaal uit te typen, laat zich nu al zien, maar z’n introductie is toch nog niet voor meteen. Pas vanaf juli 2019 is hij te krijgen.

Geef commentaar
comments by Disqus