Aston Martin DBX rijdt al rond

Bekijk 12 foto's
Door: BV 15-11-2018

Aston Martin wil een einde maken aan speculaties over zijn eerste SUV. Daarom laat het merk ons alvast een klein beetje achter het gordijn piepen. Zo weten we dat de eerste SUV van het Britse Sportwagenmerk niet Varekai zal heten, zoals gespeculeerd. Het model zal de naam erven van de eerste elektrische concept car die in 2015 werd geïntroduceerd: DBX. In de loop van volgend jaar wordt de productieversie voorgesteld en tegen het eind van 2019 moet hij effectief te koop zijn.

Eerste afbeeldingen

De fabrikant uit Gaydon heeft alvast de eerste foto’s van z’n toekomstige SUV uitgebracht. In camouflage weliswaar, maar ze geven ons niettemin aanwijzingen over Hoet het lijnenspel eruit zal zien. Andy Palmer, de baas van Aston Martin, doet er nog even hoogdravend over door te stellen dat het prototype het moment is dat de auto “echt tot leven komt”.

Volgens Palmer is de DBX meer dan een 'eenvoudige' SUV: '' het zal het eerste model zijn dat wordt geassembleerd in onze nieuwe St. Athan-fabriek en vertegenwoordigt de start van een nieuw tijdperk in de lange geschiedenis van het bedrijf ''.

Proeffase

De Aston Martin DBX is al begonnen aan zijn testfase op open wegen. Een lang programma moet de duurzaamheid onderstrepen. Zowel op asfalt als daarbuiten. De eerste tests volgden plaats op de routes van de WK Rally in Wales. De fabriek ligt er niet ver vandaan.

De bevroren vlaktes van de poolcirkel en de brandende woestijnen van het Midden-Oosten staan verder nog op het menu. Net als het beton van de Duitse Autobahn en - reken er maar op - de 20km lange bochtenverzameling van de Nürburgring.

En onder de kap?

We weten nu wel hoe die SUV heet en wanneer hij komt, maar wat er van techniek aan te pas komt, is nog een raadsel. Palmers’s enige verklaring in dit verband bevestigt de afwezigheid van dieselmotoren. Maar een V8, door AMG-ontwikkeld, of een V12 van bij Aston zelf? Dat kan nog altijd. En het is lang niet uitgesloten dat ze gecombineerd worden met (micro)hybridetechnologie. Want de uitstoot moet tegenwoordig ook van dit soort auto’s door de beugel kunnen. Het aftellen naar het antwoord is begonnen.

Geef commentaar
comments by Disqus