Nog 7 nieuwe Cupra's in de maak

Vergroot foto
Door: BV 19-11-2018

Vroeger was Cupra een versie. Tegenwoordig is het een merk. Je moet marketingjongens in de autosector immers geen excuus geven om een extra merk te verzinnen. Dat is dan ook een spannende aangelegenheid. Je kan een hele nieuwe identiteit verzinnen. Met een stijltaal, kleurtjes, een apart logo en hippe slogans. En zo komen we dus weer bij Cupra, dat eigenlijk het recept van Abarth bij Fiat volgt. Er is geen Abarth die ook niet een Fiat is, maar op je gelijkvormigheidsattest staat wel een ander merk.

Wel of niet?

De Cupra Ateca hebben we al gezien, maar volgens de topman van de Cupra-afdeling, is het nog maar het tipje van een grote ijsberg. Er komen nog 7 Cupra-varianten. Er komt natuurlijk een Cupra Taracco, Cupra Arona, Cupra Ibiza en een Cupra Leon. Anderzijds komt er dan weer met zekerheid geen afgeleide van de kleine Seat Mii of grote Alhambra.

Dat is dan vier... en de rest?

Wat die drie overige Cupra’s dan wel mogen zijn? Wellicht gaat het om varianten van reeds aangekondigde versies. Een Cupra S, of Black Label, of zo. Want natuurlijk kan dat nieuwe merk ook zelf nog wat afgeleide smaakjes ontwikkelen. En zoals we dat tegenwoordig gewend zijn, zal elke kleine detailaanpassing daarin dik in de verf gezet worden. En zelfs dan is, net als bij Fiat en Abarth, elke Cupra nog steeds gewoon een Seat.

Geef commentaar
comments by Disqus