Lamborghini gaat racen met Urus

Bekijk 6 foto's
Door: BV 19-11-2018

Lamborghini heeft een SUV. Dat weet je inmiddels wel. Die Urus gaat zoals verwacht. Als een trein. En neen, we hebben het niet over de prestaties (ook al past de uitspraak daar ook), maar over de verkoopcijfers. Je moet er niet van staan kijken wanneer volgend jaar één Lambo op twee een Urus is.

Rallysprint?

Squadra Corsa, de race-afdeling van de Italiaanse Volkswagen-dochter, heeft echter nog plannen met de Urus. Het wil ermee gaan racen. SC bouwt al de sportwagens van het merk om tot FIA-gecertificeerde racebolides in een aantal formules. Maar het kan nog wel een extra smaakje gebruiken. En daarom start het in 2020 een competitie met de Urus. Er leeft bij de Italianen nog net voldoende schroom om ervoor te zorgen dat de hoogpoter niet gewoon voor een asfaltrace wordt ingezet. Er zal gebruik gemaakt worden van omlopen die zowel asfalt als onverhard omvatten. We denken dan in de richting van rallysprint, maar wellicht zonder het daar obligate trek- en duwwerk. Het plaatwerk van zo’n Urus is wellicht niet zo goedkoop.

Wel lol, maar verder geen gedoe

Gemak is een kernwoord voor de nieuwe generatie. En dat is precies wat Lamborghini met het Urus raceprogramma wil bieden. Arrive & Drive, heet het. Aankomen en rijden. Je hoeft je geen zorgen te maken om herstellingen, onderhoud, teamlogistiek. Lamborghini zorgt ervoor dat je auto klaarstaat en dat je je kan amuseren.

Voorlopig nog concept

De auto, dat wordt deze Urus ST-X. Nu nog een concept, maar binnenkort realiteit. Met een rolkooi, blussysteem en zonder alle comfortsnufjes, waardoor er meteen 25% gewicht bespaard werd. Meer vermogen? Neen, dat niet.

Geef commentaar
comments by Disqus