Mercedes AMG GT R PRO doet er nog een schep bovenop

Vergroot foto
Door: BV 20-11-2018

Volgende week openen de deuren van het Autosalon van Los Angeles. Daar zal het onder meer de CLS, E-Klasse Coupé en Cabriolet, de nieuwe A-Klasse Sedan en de kakelverse GLE (z’n op één na grootste SUV) aan het Amerikaanse publiek tonen. Maar de grootste blikvanger wordt toch - naar alle waarschijnlijkheid - deze AMG GT R PRO. De snelste telg uit de AMG GT-familie, en dat wil al wat zeggen. Wat het is niet zo dat de AMG GT R, destijds voorgesteld in een gifgroene tint die z’n brutaliteit dik in de verf zette, een kneusje is.

Sneller, lichter

Gecamoufleerde exemplaren van de opgewerkte AMG GT worden al een tijdje gesignaleerd op omlopen allerhande. Daar is ook z’n biotoop. Hij zal zich veeleer thuis voelen op het circuit dan op de openbare weg. Naar alle verwachting hebben de Duitsers daarom het gewicht nog verder laten zakken. Om de koets nog meer aan het asfalt te laten zuigen verschijnen meer vleugels, splitters en andere aërodynamische hulpmiddelen. Je ziet op het enige beeld dusver ook nog net een achtervleugel. De know-how voor al die aanpassingen komt recht van de wedstrijdvarianten van het model.

En natuurlijk ook sterker

Tegelijk wordt gezegd dat de AMG GT R PRO ook een extra lepel anabolen heeft gekregen. Mik op een vermogen dat de 600pk-grens evenaart of doorbreekt, terwijl de AMG GT (R) dusver niet verder kwam dan 577pk.

Geef commentaar
comments by Disqus