Draper Land Ark is een caravan zoals je nog nooit zag

Bekijk 11 foto's
Door: BV 21-11-2018

Er zijn heel wat liefhebbers van kamperen. Sommigen houden het simpel. Een popuptent opengooien en klaar. Anderen boeten liever niet te veel aan luxe in en sleuren desnoods een half huis achter zich aan. Deze Draper Land Ark, is absoluut voor de tweede categorie kampeerliefhebbers.

Amerikaans

De vormgeving doet eigenlijk zelfs een tikkeltje Scandinavisch aan. Maar de naam, met z’n bijbelse zinspeling verraadt het: de Land Ark is Amerikaans. Wellicht daarom da er in het interieur ook gewoon een volwaardige wasmachine en een gigantische ijskast te vinden is. Op dat soort van gemakken wordt hier immers niet bespaard. Er wordt overigens ook heel wat ruimte toebedeeld aan sanitair. Een toilet met een aparte wastafel en een badkamer met een heuse inloopdouche. Er is een leefkeuken en een gezellige woonruimte die je kan omtoveren tot een tweede slaapkamer. Meer permanente slaapgelegenheid is er immers tegen het dak, waar ramen ervoor zorgen dat het niet claustrofobisch aanvoelt.

Dat is allemaal leuk, maar het was voor de bouwers nog niet genoeg. Het absolute showstuk van het model is het uitklapbare terras. Compleet met pootjes om de boel waterpas te zetten en toegankelijk via een schuifdeur.

En het budget?

Draper zelf zegt dat de Land Ark RV eigenlijk niet zozeer bestemd is voor iemand die er eens een weekendje op uit trekt. Het ziet het sleurhuis eerder als een oplossing voor mensen die permanent reizen. Iets wat in de VS en in Australië wel eens gebeurd. Eens op pensioen verkopen mensen hun huis en trekken ze het continent rond. Het huis verkopen is hier wellicht eerder noodzaak dan luxe, want de prijs is niet min. Je bent er ruim € 120.000 aan kwijt. Maar je zwerft dan wel in stijl.

Geef commentaar
comments by Disqus