Pininfarina PF0 toont z’n poep

Bekijk 3 foto's
Door: BV 28-11-2018

Pininfarina werkt aan een elektrische hypercar. Die is voorlopig gekend als PF0. We weten ervan dat die gebruik zal maken van de elektrische aandrijflijn van Rimac. De voorspiegelde prestaties zijn voldoende om de reeds als snelste auto ter wereld aangekondigde volgende Tesla Roadster (zie hier) van de troon te stoten. Vanuit stilstand door de 100km/u grens beuken mag niet meer dan 2 seconden in beslag nemen. Hij moet een top van meer dan 400km/u hebben.

In de aanloop naar het Autosalon van Los Angeles, waar je de PF0 nochtans niet zal vinden, lossen de Italianen een nieuwe teaser. Kwestie van wat van de aandacht bij de deelnemers af te snoepen. Uit de schetsen valt niet veel nieuws af te leiden, behalve dan dat er misschien wat mosterd bij de Ferrari 458 werd gehaald.

Van de achterzijde krijgen we al wat meer te zien. Die wordt alvast door twee prominente elementen gedomineerd. Enerzijds is er een gigantische diffuser. Uitgevoerd in carbon. Anderzijds noteren we twee vleugels die schijnbaar al bij de achterruit beginnen. Daarin zitten de slanke LED-staartlichten verwerkt.

Geef commentaar
comments by Disqus