Dit zijn de VAB-gezinswagens van 2019

Vergroot foto
Door: BV 30-11-2018

Elk jaar stelt mobiliteitsorganisatie VAB z’n gezinswagens van het jaar voor. De winnaars zijn het resultaat van de gewogen score die een jury van zowel autojournalisten (19 ditmaal) en gezinnen (68) toekenden in drie categorieën.

Ford Focus wint twee keer

In de eerste categorie geldt een prijsplafond van € 19.500 euro. Het is een segment waarin onder meer de Mazda 2 en Suzuki Swift aantraden maar naast een plaats op het podium grepen. De derde stek is er voor de Dacia Duster, en het is de Skoda Fabia Combi die zich runner-up mag noemen. Maar het is nieuwe Ford Focus, hier in z’n vijfdeursversie, die de hoofdvogel afschiet.

Categorie twee, met een plafond van € 30.500, kent een opmerkelijke winnaar, gezien het daar alweer de Focus is die wordt uitgeroepen tot winnaar. Ditmaal in z’n break-variant. En ook hier laat hij een Skoda (de Octavia Combi) achter zich.

Nog niet aan de stekker

Tenslotte verkiest de VAB ook steevast een gezinswagen met stopcontact. Een segment waarin tot op heden niet echt sprake is van een overvloed aan valabele kandidaten. “Het aanbod blijkt beperkt” concludeert de organisator. Het is de Nissan Leaf die wint.

Geef commentaar
comments by Disqus