Gelukkig uniek: Ferrari SP3JC

Bekijk 6 foto's
Door: BV 02-12-2018

De Ferrari SP3JC is er eentje namens Ferrari Special Projects, de afdeling voor wie z’n goesting niet vindt in het normale modellengamma van het Italiaanse merk. Wil je gebruikmaken van de maatwerkdiensten van SP, dan is de eerste vereiste een zekere financiële slagkracht. Hoe zwaar je monetaire geschut moet zijn is een goed bewaard geheim. Je hoort echter wel eens dat het goedkoper is om je een paar LeFerrari’s aan te schaffen. Veel kans dat dat ook bij de SP3JC zo is. Maar dit zijn natuurlijk auto’s voor mensen die al een LaFerrari hebben.

Opgewarmd

Het moet dan ook nog gezegd - deze SP3JC doet niet eens zo bijzonder aan. En hij is gebaseerd op de F12tdf. Dat was een afgeleide van de F12 berlinetta. Een model dat alweer bijna twee jaar geleden werd afgelost door de 812 Superfast. Het lijkt een opgewarmd restje.

Jaja, het dak is eraf geknipt en dat heeft doorgaans veel voeten in de aarde. Hij mag immers niet al te veel plooien wanneer al het motorische geweld wordt losgelaten. Maar verder zijn de aanpassingen toch eerder beperkt. Toch is er volgens Ferrari 36 maanden aan het model gewerkt.

Als de eigenaar het maar mooi vindt...

De kleurstelling is bijzonder. Het is een mix van Bianco Italia, Azzurro Met en Giallio Modena. Een ode aan Ferrari’s uit het verleden, zo krijgen we te horen. Het belangrijkste is dat z’n nieuwe eigenaar het mooi vindt. Bedenkt die zich overigens, dan neemt die natuurlijk gewoon een andere Ferrari uit z’n garage. John Collins, die z’n handtekening onder de bestelbon zette, heeft ze gewoon uit te kiezen.

Geef commentaar
comments by Disqus