Elon Musk (Tesla) zegt weer vanalles

Vergroot foto
Door: BV 11-12-2018

Interviews doet Musk het liefst met youtubers, vloggers of bloggers. Die zijn immers minder kritisch dan traditionele journalisten. Maar gisteren ging de ondernemer toch zitten voor een babbel met een conventioneel medium. Met een journalist die niet aan heldenverering doet. Musk, die bleef intussen natuurlijk gewoon zichzelf. Dat betekent dat er weer een paar interessante uitspraken volgden.

Niet meer de baas

Dat Musk z’n voorzitterschap van de raad van bestuur van Tesla moest afstaan omwille van een paar foutgemikte tweets, is geweten. Hij moet bijgevolg rapporteren aan z’n opvolgster in die functie, de Australische Robyn Denholm. Maar, zo zegt Musk al meteen: “ze kan me toch niet in de hand houden, ik doe wat ik wil”.

Een zelfrijdende Tesla is voor “binnenkort”

Vanzelfsprekend leverde het gesprek ook een nieuwe productbelofte op. Musk claimt dat z’n auto’s binnenkort helemaal autonoom van je garage thuis tot aan je parkeerplaats op je werk zullen rijden. Desnoods zonder bestuurder. Het is een belofte die Musk, en bij uitbreiding - Tesla, al jaren als een smakelijke wortel voor de neus van het paard laten bengelen en waar weinig feitelijke vooruitgang in te melden valt. ’Binnenkort’, zegt Musk.

Deadlines?

In hetzelfde interview doet de topman lacherig over de talrijke deadlines die Tesla steevast mist. “Stiptheid is niet m’n sterkste punt”, zegt de topman. Over de problematische lancering van de Model 3 zegt hij dan weer “ik was te laat met de lancering van alle andere modellen. Ik begrijp niet dat mensen dan plots denken dat de deze (de Model 3) dan wél op tijd zou zijn.”

Geef commentaar
comments by Disqus