Supercar van Pininfarina heet Battista

Bekijk 3 foto's
Door: BV 11-12-2018

Pininfarina werkt aan een elektrische supersportwagen. Dat hebben we in deze nieuwsrubriek al herhaaldelijk kunnen melden. De aandrijflijn zal het Italiaanse stijlhuis lenen bij Rimac. Dat bouwt al een ongemeen snelle elektrische supercar die vooral bekend is om dat voormalig TopGear-presentator (nu The Grand Tour) Richard Hammond er in Zwitserland mee crashte.

De snelste sportauto ter wereld?

De aandrijflijn die Rimac voor Pininfarina voorbereid heeft een vermogen van 1.900pk en zal 2.300Nm trekkracht ter beschikking van z’n bestuurder stellen. Dat zo’n elektrisch sportmachien omwille van de accu niet van de lichtste is, maakt met dergelijke cijfers niets uit. De Italianen mikken op een acceleratietijd van - ga even zitten - minder dan 2 seconden. Dat is sneller dan een Formule 1-racer. En hij moet harden lopen dan 400km/u. Pininfarina zegt dat het de krachtigste en snelste in Italië ontwikkelde en getekende sportwagen ooit wordt. Het wordt ook één van de duurste. Reken op zo’n € 2 miljoen. Er zullen niet meer dan 150 stuks van gebouwd worden. 50 exemplaren worden toegewezen aan de VS, 50 aan Azië en het Midden Oosten en 50 aan Europa.

Eerbetoon

En de naam dan? Wel, hij zal Battista heten. Daarmee eert het bedrijf zijn oprichter. Een beetje zoals Ferrari deed met de Enzo. Het was in 1930 immers Battista ‘Pinin’ Farina die het bedrijf oprichtte. Toen was het bedrijf nog een koetswerkbouwer. Pas later ontwikkelde het zich tot een designstudio en onderaannemer voor de productie van nichemodellen.

Geef commentaar
comments by Disqus