Sebastien Loeb met Hyundai terug in WRC

Vergroot foto
Door: BV 16-12-2018

9-voudig WRC-kampioen Sebastiaan Loeb keert na een pauze van 6 jaar terug naar de rallysport. Hij tekende voor 2 jaar en 6 rally’s in 2019. Niet bij Citroën of Peugeot, waarmee hij onnoemelijk succesvol was, maar bij Hyundai.

Terugkeer van Sébastien Loeb

De merken van de PSA-groep en de kleine Fransman Sébastien Loeb waren jaren onafscheidelijk en ongenaakbaar in het World Rally Championship. Samen schreven ze autosportgeschiedenis en realiseerden ze tal van records. Eerst met Citroën en later, ook vaak buiten de WRC-stages (zoals hier op Pikes Peak), met Peugeot.

In 2013 stopte Loeb met WRC. Hij reed af en toe nog eens een rally aan het stuur van een PSA-kanon, maar een volwaardige wk-deelname kwam er nooit meer. Loeb leek niet meer terug te willen keren naar het hoogste niveau op asfalt, gravel of ijs. Maar hij heeft zich niet alleen bedacht - hij kiest ook nog eens voor een ‘vreemd’ merk.

Hyundai i20 WRC

De rallylegende zal in 2019 zes WRC-ronden rijden aan het stuur van een Hyundai i20 WRC. Hij neemt ook z’n vaste navigator, Daniel Elena mee. Hyundai hoopt met het gouden duo eindelijk eens eerst te eindigen in het WRC. Het viste al enkele jaren net achter het net. De Belg Thierry Neuville is bloedsnel, maar kon de afgelopen jaren z’n snelheid in een titel omzetten.

Geef commentaar
comments by Disqus