Telluride is de grootste Kia ooit

Vergroot foto
Door: BV 16-01-2019

Kia presenteerde op het Autosalon van Detroit de Telluride. Die is verwant aan de Hyundai Pallisade die in onze contreien niet in de catalogus terug te vinden is. Het is de grootste auto ooit van het Zuid-Koreaanse merk. Hij wordt aangedreven door een zescilinder en  wordt in de VS gebouwd.

Met vierwielaandrijving maar zonder ambities

De zescilinder onder de kap is een 3,8l in V-vorm. Hij wekt 291pk en 355Nm op. Die gaat vooral naar de voorwielen, ook al is de Telluride vierwielaangedreven. De achterwielen krijgen meestal niet meer dan 20% van het koppel ter verwerken tenzij de bestuurder met de knopjes begint te spelen. Dan kan hij een gelijke verdeling tussen beide assen forceren.

Terreinrijden is niet de ambitie van de Telluride. Die wil in de eerste plaats op een comfortabele en veilige manier z’n passagiers over het asfalt verslepen. Daarom heeft de grote SUV zaken als rijstrookassistentie, noodremhulp, dodehoekwaarschuwing, maar ook 10,25” infotainmentscherm dat Apple- en Android-compatibel is.

Er mag wel iets aan de trekhaak. Het sleepvermogen bedraagt bijna 2,3 ton.

Van de Telluride bestaan voorlopig alleen deze drie fotootjes. Kia heeft nog even tijd want pas in 2020 start het met de productie. Plannen voor Europa? Die zijn helemaal onbestaande.

Geef commentaar
comments by Disqus