Renault Twingo facelift

Bekijk 8 foto's
Door: BV 22-01-2019

De kleine Renault Twingo is zo onderhand een jaar of vijf op de markt. In autotermen betekent zulks meestal dat je de leeftijd begint te zien. Een beetje grijs, kraaiepootjes, dat soort van dingen. Gelukkig is dat niets waar een kleurshampoo en een behendige chirurg niet aan kunnen verhelpen. Tijd voor een facelift. Die moet meteen de verkoop de volgende jaren nog even oppeppen.

Opgefrist uiterlijk

We beginnen bij de traditionele items voor een opfrisser. Zo is er een nieuw front. Daarin zitten koplampen met C-vormige LED-dagrijverlichting die bovenop een nieuwe voorbumper rusten. Ertussen zit een nieuwe grille, voorzien van ‘zwevende’ zilverkleurige accenten. Je mag je ogen ook uitkijken op nieuwe kleurtjes (Jaune Mango en Blanc Quartz) en decoraties op de flanken om tenslotte bij de achterzijde aan te komen. Daar ook: een bumper met nieuwe sierlijsten en nieuwe achterlichten.

De binnenkant wordt minder ingrijpend onder handen genomen, maar er is op z’n minst nieuwe software. Een Easy Link-mulitmediasysteem met 7” aanraakgevoelig scherm om precies te zijn. Tenminste, wanneer je een voldoende rijkelijk uitgeruste variant aanstipt. Voortaan is een gesloten handschoenkastje standaard. De hoedenplank tenslotte is ook vernieuwd.

5pk extra

Er verandert ook één en ander onder de kap. Er zijn twee benzinemotoren. Een atmosferische met 70pk en een geblazen met 90pk. Beiden worden ze afgelost door een vernieuwd exemplaar met een recentere euronorm en vijf pk extra.

Geef commentaar
comments by Disqus