Politie-Tesla is ram-ijzer

Vergroot foto
Door: BV 26-01-2019

We gaan nog maar eens naar Californië. Daar heeft de politiezone Fremont (gelegen aan dezelfde baai als San Francisco) een Tesla Model S in gebruik genomen. Het departement had al een reeks hybrides in gebruik, maar een louter elektrische auto had het nog niet.

Fremont is voor zover bekend de eerste plaats waar de Model S de plaats inneemt van een traditionele Amerikaanse ‘police-cruiser’. Dat zijn auto’s die vooral gebruikt worden voor verkeerspatrouilles en aangepast worden om nogal wat misbruik te kunnen weerstaan. Ze hebben doorgaans een aangepast chassis en ophanging en verstevigingen die ze in staat stellen om in het slechtste geval zelfs andere auto’s te rammen of klem te rijden.

Tesla om te rammen

De Model S in kwestie is dan ook behoorlijk aangepakt. De voordeuren zijn gepantserd, de obligatie klank- en lichtshow werd toegevoegd, er is een computersysteemn, een camera en een zitplaats voor een eventuele gevangene. Maar er is ook meteen een speciale voorbumper waarmee de Tesla in staat moet zijn om ook eens wat ruiger uit de hoek te komen. Hij vervangt een Dodge Charger uit 2007. Ook al gaat het ‘slechts’ om een Model S 85 - z’n acceleratie is nog steeds indrukwekkend.

De politie zelf lijkt niet meteen te blaken van zelfvertrouwen. Het kocht immers geen nieuwe Model S, maar een ‘occasie’ uit 2014. Het is de bedoeling om de prestaties van de elektrische sedan te evalueren. Dat mag wel, want de Politie van Los Angeles bleek bij tests niet bepaald onder de indruk van het model.

Geef commentaar
comments by Disqus