Dit is de eerste foto van de nieuwe Opel Corsa

Vergroot foto
Door: BV 09-02-2019

In de loop van dit jaar krijgen we de compleet nieuwe Opel Corsa te zien. Dat werd tijd want wat Opel verkocht als de jongste generatie, was eigenlijk eerder een doorgedreven facelift. Daarbij werden wel heel wat koetswerkpanelen vervangen, maar bleef de structuur gelijk.

Ditmaal wordt het iets helemaal anders. De Corsa komt immers bovenop het CMP-onderstel van PSA. De nieuwe Peugeot 208, die eveneens dit jaar het levenslicht zal zien, wordt er ook op gestoeld. Dat is overigens slechts het begin. Er zullen zowel stadswagensuit het B-segment, middenklassers uit het C-segment en compacte crossovers op gebouwd worden voor de merken Citroën, Peugeot, DS, Opel en Vauxhall. In de structuur zullen overigens niet louter verbrandingsmotoren gelepeld worden. Er komt ook een elektrische variant. Ja, ook van de Corsa.

LED Matrix

De eerste foto toont de koplamp van de zesde generatie van de compacte Opel. De Duitsers doen het licht even apart, omdat ze niet willen dat je ontgaat dat het voorzien is van LED Matrixtechnologie. Dat is een cluster LED’s die individueel aangestuurd kunnen worden. Kwestie van de verlichting een beetje intelligent te maken.

De boemerangvormige dagrijlichten tekenen ook present. Van het koetswerk valt niet meer dan een glimp op te vangen. Maar dan nog: het ziet ernaar uit dat de kleine Opel op een scherper lijnenspel wordt getrakteerd.

Geef commentaar
comments by Disqus